5 Şubat 1993'te meydana gelen trafik kazasında açılmamış yola giren Adnan Kahveci ve eşi Fisun Kahveci, geçirdikleri trafik kazasında yaşamlarını yitirmiş, aynı kazada yaralanan kızları Aslıhan Ceyhan Kahveci de 10 günlük bir tedavinin ardından kurtarılamamıştı.

Trabzon Köprübaşı Derneği'nini organize ettiği anma törenine AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, dernek yöneticileri, Merhum Kahveci'nin hemşerileri ve yaklaşık 200 kişilik bir vatandaş topluluğu katıldı.

Merhum bakanın mezarı başında bir süre Kur'an-ı Kerim okundu, dualer edildi.

Anma töreninde Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, AK Parti Milletvekili Mehmut Muş ve CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi birer konuşma yaptı.

Adnan Kahveci'nin Türkiye'de eser ve iz bırakan politikacılardan olduğunu söyleyen AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, bunun en büyük göstergesinin de halen Adnan Kahveci isminin söylendiği zaman halktan bir sevgi, bir teveccüh olduğunu kaydetti. Muş, "Demek ki bu ülkeye eser bırakmış, bu ülkeye hizmet etmiş, bu millete hizmet etmiş ve hizmet ederek aramızdan ayrılmış. İz bırakarak giden bir politikacı. 90'lı yıllarda ortaya koymuş olduğu vizyon, demokrat kişiliği, Türkiye'ye dair olan idealleri, değerleri, ufku o kadar büyük o kadar geniş ti ki, gerçekleştirmek istediği hayaller o kadar büyüktü ki, ömrü bunlara yetmedi." dedi.

CHP Grup Başkanvekili ve Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi de Adnan Kahveci'nin maliye bakanı olduğu dönemde Ankara Defterdarı olarak görev yaptığını bu nedenle de birlikte çalışma imkanı bulduğu için kendisini şanslı saydığını söyledi. Adnan Kahveci ile ilgili bir anısını da anlatan Hamzaçebi sözlerine şöyle devam etti: "Bana zaman zaman denetimle ilgili talimatları olurdu, ben de gereğini yapar zaman zaman o bilgileri kendisine sunardım. İşini iyi yapan, kapısı vatandaşlar açık olan bir bakandı. Ben kendisine bilgi vermek için odasına girdiğimde yanında bazen yirmi vatandaşımız olurdu ve onların derdini dinlerdi. Bana hiç renk vermezdi, ben acaba bir hemşeri sıcaklığı yakalar mıyım diye bakardım ama işini ciddi yapardı. Bu sadece bana yönelik değil, genel yönetim tarzı oydu." dedi.

Adnan Kahveci'yi kendisine örnek almaya çalıştığı büyük bir insan olduğunu söyleyen Hamzaçebi, Kahveci gibi politikacıların olması durumunda Türk siyasetinin çok daha güzel olacağını söyledi.