Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani tarafından başkent Tahran'da gerçekleştirilen zirvenin hemen ardından Türk medyasına provokatif bir video servis edildi.

Videoda, Suriyeli mültecilerin sınırındaki duvarı aşarak Türkiye tarafına geçtiği görülüyor. Ancak servis edilen ve hemen hemen tüm siteler tarafından yayınlanan görüntülerin günler öncesine ait olduğu anlaşıldı.

İŞTE SERVİS EDİLEN O HABERİN METNİ

Görüntülerle birlikte servis edilen haberde, "Suriye'deki savaştan kaçan mülteciler, sınırdaki güvenlik duvarına merdiven dayayıp Türkiye'ye geçiyorlar. Esad rejiminin ve Rusya uçaklarının bombaladığı İdlib'ten kaçan Suriyeliler, Türkiye'ye sığınmak için yollara düştü. Bombalardan kaçan ve yanlarına çok az eşya alan mülteciler gruplar halinde araçlarla Hatay'ın Altıonözü ilçesindeki sınır hattında çekilen güvenlik duvarına kadar geliyor. Burada duvara merdiven dayayan mülteciler duvarı aşıp Türkiye'ye geçti. Bu anı diğer mülteciler de cep telefonu kamerasıyla görüntüledi" şeklinde bilgiler aktarıldı.

SANKİ RUSYA'NIN BOMBALAMASINDAN HEMEN SONRA OLMUŞ GİBİ SERVİS EDİLDİ

Ancak eski tarihli olan görüntüler, Rusya'nın İdlib'i bombalamadan önceki günlere ait... Rusya 22 gün aradan sonra İdlib'i ilk kez 4 Eylül tarihinde bombalanmıştı. Bu görüntüler ise Türkiye'deki sosyal medya kullanıcıları tarafından çok daha önce paylaşılmıştı.

VİDEONUN YAYINLANMA TARİHİ DOĞRULANMADAN HABER YAPILDI

Görüntüler sanki yeniymiş gibi servis edilirken, Türkiye'deki hemen hemen bütün TV kanalları ve haber siteleri görüntüleri doğrulamadan yayına aldı.