Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) darbe girişiminin ardından Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın başkanlığında olağanüstü toplandı. Başkan Kahraman, "Birlik ve beraberlik zamanıdır, yaraları sarma zamanıdır" dedi.
Darbe girişimi sonrası 4 parti ortak bildiri üzerinde anlaştı ve Meclis Genel Kurulu saat 17.00'de olağanüstü toplandı. Meclis Şeref Holü girişinde, ellerinde Türk bayrakları ile toplanan binlerce kişi, darbe karşıtı slogan attı. 

Genel Kurul'da, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından söz alan Meclis Başkanı İsmail Kahraman, İstiklal Marşı'nın kalan kıtalarını okudu. Bu sırada CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, birkaç dakika sonra da Başbakan Binali Yıldırım Genel Kurul salonuna alkışlar eşliğinde girdi. Dört partinin darbe girişimine karşı ortak bir tepki koyacağı toplantıda, AKP adına Binali Yıldırım, CHP adına Kemal Kılıçdaroğlu, MHP adına Devlet Bahçeli ve HDP adına İdris Baluken konuşma yapacak.

***
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da TBMM Genel Kurulu'nu izlemek üzere Meclise geldi.


***
Binali Yıldırım: 'Milli iradeyi teslim almak isteyenlere izin verilmedi'


''Milli iradeyi teslim almak isteyenler karşısında, sokağı teslim alan aziz milletimi bu Meclis'in çatısı altından yürükten selamlıyor, böyle kahraman bir milletin evladı olmaktan büyük gurur duyuyorum. Cumhurbaşkanımızi başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'a dirayetli duruşundan dolayı teşekkür ediyorum. TSK'nın vatanını, milletini, bayrağını seven, demokrasiye gönülden bağlı her üyesini alınlarından öpüyorum. Darbe karşısında dünyaya örnek olacak bir duruş sergileyen basın yayın kurullarına teşekkür ediyoruz."

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Demokrasiye yapılan saldırıyı açık yüreklilikle lanetliyoruz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, olağanüstü toplanan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaptığı konuşmada, "Dün demokrasiye yapılan saldırıyı açık yüreklilikle grubum adına, bize oy veren bütün kitleler adına, Türkiye Cumhuriyeti yurttaşları adına açıkça lanetliyoruz. Dün halkımız meydanlara çıktı, darbeye karşı direnme hakkını kullandı." dedi.



MHP Genel Başkanı Bahçeli: Yaşananlar kalleş ve kanlı bir terör saldırısıdır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, olağanüstü toplanan TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Aslında dün gece yaşananlar darbe teşebbüsü olduğu kadar aynı zamanda kalleş ve kanlı bir terör saldırısıdır. Bu saldırı, Türk askerinin içinden devşirilmiş, kandırılmış, aklı çelinmiş veya buna çoktan teşne küçük bir grup tarafından icra edilmiştir. Demokrasi uçurumdan dönmüştür." dedi.



Ayrıntılar geliyor...