Tca peeling ile yaza lekelerinizden kurtularak girmeniz mümkün. Özellikle güneşin dik açıyla geldiği saatlerde herhangi bir koruyucu kullanmadan güneşe maruz kalınmak suretiyle oluşan bu izler bir çok insan psikolojik bozukluklar bile yaratmakta. En çok haziran temmuz ağustos aylarında oluşan bu lekelerden kurtulmak kimyasal peeling yöntemi ile tarih oluyor. Güneş lekeleri gibi yine doğum sonrası oluşan lekeler ve sivilce izleri içinde etkili olan tca asit dikkatli kullanılması geren bir üründür. Özellikle yüz bölgesinde kullanırken uygulama yapacak kişinin herhangi bir şekilde bir cilt rahatsızlığı ve ya yakın zamanlarda cilt tedavisi görmemiş olması gerekir.

Tca peeling ile dövme silmek mümkündür. Araştırmalarda dövmenin cilt yapısının çok fazla altına inmediği gözlenmiştir. Buradaki derilerin çürüyüp vücuttan kopmadığı düşünüldüğünde peeling uygulaması yapıldığında dövmeninde rahat bir biçimde silineceği aşikardır. Dövme silmek için kullandığınız zaman maskeleme yapılması çok önemlidir. Yani dövmenin hatlarını maskeleyerek (dövme dışındaki alanları vazelin vs. bir ürünle kaplamak) sorunsuz deriye herhangi bir işlem yapmadan kullanılabilir. Uygulama esnasında ise kesinlikle eldiven kullanmayı ihmal etmeyiniz. Elinize değdiği zaman kötü bir sonuç oluşturmaz ama sorun olmayan cilt bölgesine kontrolsüz bir şekilde sürülmesi tavsiye edilmez. Çok dikkatli ve kullanım talimatları göz önüne alarak kullanılmalıdır.

Tca peeling jilet izleri için de büyük ölçüde çözüm olmaktadır. Jilet izleri yani halk arasında faça izleri olarak bilinen kesici bir materyal ile ciltte derin yara oluşturma işlemidir. Kasıtlı atılmış olan jilet izlerinin haricinde ameliyat izleri içinde oldukça rağbet görmekte tca asit. Uygulanması oldukça basittir. Yine izlerin dışını maskelemek sureti ile kullanacaksınız. Ölü deri olan izlerin üzerine uyguladığınızda cilt emmeye başlayacaktır. Üstteki deri ölü olduğu için süreç olarak diğer cilt sorunlarından daha fazla uzun sürede etki gösterebilir. Özellikle ilk birkaç uygulama cildin tanımak için olacak. Takdir edersiniz ki her ciltte her oran aynı etkiyi göstermeyebilir. Faktörlere dikkat ederek gerekli oran ve süre belirlendikten sonra uygulayınız.