İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Çekmeköy'de yaşanan 'tekme' skandalını 'sosyal terör' olarak nitelendirdi.


İstabul Çekmeköy'de şort giydiği için bir hemşireye tekme atan Abdullah Çakıroğlu'nun ikinci kez gözaltına alınması talimatını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun verdiği ortaya çıktı. 

Soylu, Abdullah Çakıroğlu'nun davranışını 'sosyal terör' olarak nitelendirdi.
Soylu, "İnsanların tercihlerine, bireysel özgürlüklerine ve yaşam tarzlarına yönelik saldırganlıkları bir tür sosyal terör olarak değerlendiririm. Buna müsaade etmek, gereğini yaparım" diye konuştu. 

ADALET BAKANLIĞI HAREKETE GEÇTİ

Öte yandan, Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan kanun tasarısıyla, vücut dokunulmazlığına karşı kasten işlenen suçlardaki tutuklama yasağı kaldırılacak. Düzenleme ile basit ve kasten yaralama suçlarında zanlılar hakkında tutuklama kararı verilebilecek. 


SERBEST BIRAKILMIŞTI

Çekmeköy’de, bayramın birinci günü sabah nöbetten otobüsle evine dönen hemşire A.T.’ye (23) şort giydiği için tekme atan güvenlik görevlisi Abdullah Çakıroğlu Üsküdar’da yakalandı.
Polislerin “Neden tekme attın” sorusuna, “Gelenek, göreneklerime aykırı giyinmişti. Psikolojik tedavi görüyorum. İstemdışı tekme attım” diyen Çakıroğlu, Anadolu Adliyesi’ne gönderildi.

‘Basit yaralama’dan ifade veren Çakıroğlu’nun savcıya “Giyimini beğenmediğimi döverim. Devlet böyle giyinenlere ceza vermeli” dediği ileri sürülmüştü. Saldırgan ifadesinin ardından nöbetçi savcı Mahmut Nedim Uygur tarafından mahkemeye bile sevk edilmeden serbest bırakmıştı. Kamuoyu baskısı ve hükümetin hassasiyeti sonrası Çakıroğlu ikinci kez gözaltına alındı.