Her ne kadar 17 bin çalışanını işten çıkartsa da, bu Nokia Siemens'in yeni projeler üzerinde çalışmadığını göstermiyor elbette. Şirket, Barselona'da gerçekleştirilecek MWC (Mobile World Congress) etkinliğinde HSPA+ Multiflow teknolojisini tanıtacak. Peki bu teknoloji ne işimize yarayacak?

İKİ BAZ İSTASYONUNA BAĞLANACAK

 

Bugün için cep telefonları sadece tek bir baz istasyonunu kullanabiliyor. Yani siz iki farklı baz istasyonunun arasında dahi olsanız, telefonunuz sadece birini kullanabiliyor. Bu nedenle eğer bağlantınızda sorun yaşanırsa ya da bir yavaşlık söz konusuysa, kullanıcıların yeni bir baz istasyonuna bağlanması gerekiyor.

Oysa Nokia Siemens'in geliştirdiği HSPA+ Multiflow teknolojisi, aynı anda iki baz istasyonundan sinyal alınabilmesini sağlıyor. Bu da internete cep telefonunuzla çok daha hızlı girebilmeniz ve sinyal gücünüzün çok daha güçlü olması anlamına geliyor.

Ancak bu teknolojiyi kullanan bir cihaz henüz bulunmuyor ve yeni nesil telefonlarda sene sonundan itibaren bu teknolojinin yer alması planlanıyor.

Telefon operatörlerinin yapması gereken tek şey ise yazılım güncellemesi yapmak. Bu şekilde operatörler de HSPA+ Multiflow'u etkinleştirebilecek.