Hatta bu durum Türk ceza kanununda 123. Maddesinde kişilerin huzur ve sükununu bozma başlığı altında detaylı olarak ele alınmıştır. Ancak günümüzde bu maddeyi ihlal eden çok sayıda durum bulunmaktadır. Gerek gürültü yapmak, gerek başkalarının hak ve özgürlüklerini kısıtlamak bunlardan bazılarıdır. Bu durumlardan bir tanesi ve hatta günümüzde oldukça sık karşılaşılan bir durum ise telefonla rahatsız edilmesidir. Çoğu insan bilmediği ve tanımadığı kişi veya kişilerce cep telefonundan sürekli olarak aranılarak veya mesaj atılarak rahatsız edilmektedir. Peki bu durumda ne yapılmalıdır?

Telefonla rahatsız ediliyorum ne yapmalıyım?

Öncelikle bu gibi durumlarda çoğu zaman rahatsız eden kişi şaka amacı güderek bu eylemi yapabiliyor. Bu sebepten böyle bir anda şayet telefon numarası elinizde mevcutsa kim olduğunu öğrenmenizde fayda vardır. Bu durumda kendisine konu hakkında rahatsız olduğunuzu ve tekrar yapmaması gerektiğini söyleyebilirsiniz. Numaranın kime ait olduğunu ise www.devlette.com adresi üzerinde yayınlanmış olan numara sorgulama sayfasından gerçekleştirebilirsiniz.

Telefondan rahatsız edilme cezası nedir? Savcılığa numara şikayet edilirse ne olur?

Bir başka durum ise hiç tanımadığınız bir kişi tarafından rahatsız edilmesidir. Bu gibi durumlarda mağdur yani rahatsız edilen kişi yasal haklarını kullanabilir. Bunun için savcılığa bir dilekçe ile rahatsız edildiğinizi belirtir şekilde şikayetinizi gerçekleştirmelisiniz. Bu hususta yasalar oldukça katı durumdadır. Daha önce verilen karar örneklerinde çok sayıda kişiye 1 ile 3 yıl arasında hapis cezası verildiği görülmektedir. Bu sayede bu aramaları veya mesajları kesin olarak durdurabilirsiniz. Şayet hakkınızı yasal yollardan aramak istemiyorsanız da numarayı telefondan engelleyebilir ve gizli numaralardan gelen çağrıları kapatabilirsiniz. Yine tüm bu işlemler çözüm yolu olarak etki etmediyse de numaranızı değiştirmek kalıcı bir çözüm yolu sunacaktır. Unutmayın ki telefonla rahatsız etmek her ne sebeple olursa olsun bir suçtur. Kişilerin huzurunu bozma hakkı kimsede görülmemelidir. Bu sebepten dolayı bunu gerçekleştiren kişilere karşı yasal yollara başvurmanızı öneriyoruz. Bir numaradan rahatsız ediliyorum hakkında bilgiler sunduk.