Güvenlik güçlerinden terör örgütü yuvalarına yönelik büyük bir operasyon başlattı. Yüzlerce komando ve özel harekat birliğinin katıldığı operasyonlarla kış hazırlığındaki terör örgütüne darbe vuruluyor.

Operasyonlara insansız hava araçları da destek veriyor. Amanos Dağları ve Diyarbakır kırsalındaki operasyonlarda teröristlere ait çok sayıda sığınak ve mühimmat bulunarak imha edildi.

Yaz-kış demeyen güvenlik güçleri, terör örgütünün yuvalandığı her yeri didik didik arıyor.

1500 Askerle Amanoslar Dağlarına Çıkarma

Son olarak, Hatay İl Jandarma Komutanlığı, yaklaşık bin 500 güvenlik gücüyle Amanos Dağlarına operasyon düzenledi.

Operasyona, Jandarma komandolarının yanı sıra, polis özel harekat timleri de katıldı. Teröristlerin Amanos Dağlarındaki muhtemel gizlenme yerleri belirlendi.

Osmaniye'nin Zorkun Yaylası, Hatay'ın Erzin ve Kırıkhan İlçeleri ile Payas Beldesi'nden Amanoslar'a giren güvenlik güçleri dağı ablukaya aldı.

İnsansız hava aracının da kullanıldığı operasyonda, örgüt üyelerinin kış öncesi Amanoslar'a konuşlanmasının önüne geçmek isteniyor.

Diyarbakır'da 2 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Diyarbakır kırsalında da teröristlerin kış hazırlığına yönelik operasyonlar sürüyor.

Kulp ilçesi Şenyayla Köyü bölgesinde, Muş-Diyarbakır karayoluna patlayıcı döşeyen teröristlere yönelik başlatılan ve 2 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyon genişletildi.

Jandarma, polis özel harekat ve köy korucularının katıldığı geniş çaplı operasyon sonucu teröristlerin kış yapılanmasına büyük darbe vuruldu.

16 Sığınak İmha Edildi

Operasyonda değişik büyüklüklerde 16 sığınak bulunarak imha edildi.

Bu sığınaklarda, 4 büyük boy dolu tüp, 1 güneş paneli, 1 araç aküsü, 2 benzin bidonu, 45 büyük boy pil, 1 el yapımı patlayıcı düzeneği bulundu.

Sığınaklarda ayrıca gebelik testleri ve onlarca doğum kontrol hapı ele geçirildi.

Bulunan teröristlere ait tüm malzemeler yerinde imha edildi.

Öte yandan teröristlerin dinlemeye takılan telsiz konuşmalarında, yer değiştirmek ve gizlenmek zorunda kalan teröristlerin kış hazırlığını yapamadıkları anlaşıldı.

Mardin'de Operasyon

Bu arada Mardin'de 2 el bombası ve 1 uzun namlulu silah ele geçirildi.

Güvenlik güçleri Nusaybin ilçesinde 2 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Adreslerde yapılan aramalarda 2 el bombası ve 1 uzun namlulu silah ele geçirildi. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.