Çözüm Süreci'ni engellemeye dönük eylemleri artıran terör örgütlerinin, son 36 gündeki saldırılarında asker, polis ve korucuların aralarında bulunduğu 33 güvenlik görevlisi şehit edildi, 11 kişi de yaşamını yitirdi.

HUZURUMUZA KAST EDİYORLAR
KCK'nın geçen ay "Barajlar ve baraj inşasında kullanılan araçların hedef alınacağını" açıklamasının ardından başlattığı saldırıları sürdüren PKK ile gençlik yapılanması YDG-H ve terör örgütü DHKP-C, başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri olmak üzere ülke genelinde barış ve huzur ortamını bozan eylemlerini sürdürüyor.
33 ŞEHİDİMİZ VAR

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, son 36 gündeki (7 Temmuz-11 Ağustos) terör saldırılarında, aralarında Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız'ın da bulunduğu 33 güvenlik görevlisi (asker, polis ya da korucu) şehit edildi, biri İran uyruklu 11 kişi hayatını kaybetti, 3'ü İran uyruklu olmak üzere 117 kişi de yaralandı.
Bu dönemde teröristlerce, çoğunluğu tır 116 araç ateşe verildi. Çatışmalarda 24 terörist öldürüldü, 8 terörist yaralı ele geçirildi.
404 KİŞİ TUTUKLANDI

Büyük bölümü PKK ve gençlik yapılanması YDG-H'ye olmak üzere DAEŞ ve DHKP-C terör örgütlerine yönelik pek çok ilde gerçekleştirilen operasyonlarda, 24 Temmuz'dan bu yana bin 718 kişi gözaltına alındı ve bunlardan 404'ü tutuklandı.
TSK'NIN HAVA OPERASYONLARI

TSK'nın teröristlere ait hedeflere yönelik hava harekatlarında 390 terörist etkisiz hale getirildi, 150'si ağır olmak üzere 400'ün üzerinde terörist yaralandı.
Bölücü terör örgütüne ait hedeflere büyük zarar verildi. Bokriskan bölgesinde, örgütün sözde "Şehit Dilan" tabur komutanı "Şerevan Fatuvan" kod adlı teröristle, örgütün 4 büyük grup lideri etkisiz hale getirildi, 30 terörist de yaralandı.
Zargeli Kampı'na yönelik hava harekatında örgütün kadın grubu "Şervan" sorumlusu "Gülten" kod adlı teröristin de aralarında bulunduğu 20'nin üzerinde bölücü terör örgütü üyesi etkisiz hale getirildi. Enze'de barınma alanındaki bölümde ise terör örgütüne ait karargah olarak kullanılan binalar vuruldu. Harekatta yaklaşık 30 kadın terörist öldürüldü.
SON 24 SAATTE NELER YAŞANDI
Şırnak'ta 6. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı Akdizgin üs bölgesine, bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıda, piyade onbaşı Barış Aybek (22) şehit edildi.
Ağrı'daki Tendürek Dağı kırsalında terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda 7 terörist öldürüldü. Bölgedeki operasyonların geniş çaplı devam ettiği bildirildi.
Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki Üzümlü Sınır Kapısı'nda görevli 7 personelden, dün sabah saatlerinden bu yana haber alınamıyor. Güvenlik güçleri, personelin bulunması için başlattığı arama çalışmaları sürüyor. Personelin, terör örgütü mensuplarınca kaçırılmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.
Sultanbeyli'deki Fatih Polis Merkezi'ne bomba yüklü araçla saldırıda şehit düşen Bomba İnceleme ve İmha Şube Müdürü Beyazıt Çeken, Konya'da defnedildi.
Sarıyer'deki ABD Başkonsolosluğuna silahlı saldırı düzenlendi. İstanbul'daki olaylarda, 3 terörist öldürüldü, 1 terörist de yaralı ele geçirildi.
Siirt'te faaliyet gösteren iki özel firmaya ait 5 araç PKK mensuplarınca kundaklandı.
Lice'de emniyet ve jandarma binalarına düzenlenen eş zamanlı saldırı sonrası 1 kişi gözaltına alındı, roketatar ve 3 el bombası ele geçirildi.
Manisa'daki terör örgütü DAEŞ'e yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan 19 zanlı tutuklandı.
Tunceli merkezde yapımı devam eden Sütlüce Jandarma Karakol Komutanlığı inşaat üs bölgesine, bir grup bölücü terör örgütü mensubu tarafından taciz ateşi açıldı. Ayrıca yol kesen teröristler, durdurdukları sigara yüklü aracı yağmaladı.
Bitlis'te, terör örgütü mensuplarınca polis kontrol noktasına uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Saldırıyı gerçekleştiren teröristlere müdahale için giden zırhlı polis aracının otomobille çarpışarak takla atması sonucu ise 2'si polis 3 kişi yaralandı.
Şırnak'ta askeri aracın geçişi sırasında patlatılan ses bombası nedeniyle de 2 kişi yaralandı. Bingöl merkeze bağlı Elmalı köyü kırsalında eylem hazırlığındaki bir grup bölücü terör örgütü mensubu ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada biri yaralı iki terörist yakalandı.
Muş'un Varto ilçesinde de eylem hazırlığındaki terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada, 1 terörist öldürüldü.
İzmir ve Adana'da terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'ye yönelik operasyonda 23 kişi gözaltına alındı.
Hakkari'de, Buzul Dağı ve İkiyaka bölgesindeki terörist hedeflerine düzenlenen hava harekatında, 17 hedef tam isabetle vuruldu.
Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bölücü terör örgütü adına propaganda yaptığı iddia edilen 3 kişi yakalandı.
Fatih Polis Merkezine bomba yüklü araçla saldırı ve ardından çıkan silahlı çatışmada 3 kişi gözaltına alındı.