Çağlayan Adliyesinde Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit eden teröristlerin içeriye nasıl girdiğine ilişkin görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde DHKP-C üyesi Şafak Yayla'nın adliyeye takım elbise ile girdiği görülüyor. Yayla'nın elinde de avukat cübbesi var.

İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde DHKP-C üyeleri Şafak Yayla ve Bahtiyar Doğruyol,  Berkin Elvan soruşturması savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı 6. kattaki odasında rehin almıştı. Kiraz'ı şehit eden teröristler operasyon sonucu öldürülmüştü. Olayın ardından en çok tartışılan konu teröristlerin adliyeye nasıl girdiğiydi. Bugün Şafak Yayla'nın adliyeye giriş görüntüleri ortaya çıktı.
AVUKAT CÜBBESİ ELİNDEYDİ
Görüntülerde Şafak Yayla'nın adliyeye takım elbiseyle girdiği görülüyor. Şafak Yayla'nın adliyeye girdiği sırada elindeki avukat cübbesi de dikkat çekiyor.

POLİS UZMANLARA SORDU VAZGEÇTİ..
Al Jazeera'nın haberine göre polis 8 saatlik rehine krizi sürerken havalandırma kanallarından savcı Kiraz’ın odasına gaz sıkarak müdahale etmeyi düşündü. Hastaneden anestezi uzmanları adliyeye getirildi ve görüşleri alındı. Anestezi uzmanları aynı büyüklükteki bir odayı kontrol ettikten sonra odanın hacminin büyük olduğunu, odaya gönderilecek gazın saldırganları etkisiz hale getirmekte yetersiz kalacağını söyledi. Bunun üzerine bu plandan vazgeçildi.