Türk Hava Yollarının Almanya'nın çeşitli kentlerine gidecek olan uçaklarına yönelik yapılan bomba ihbarının 5 uçakta yapılan aramaların ardından aslısız olduğu ortaya çıktı.

Akşam 18.30 sıralarında kimliği belirsiz bir kişi tarafından telefon ile yapılan bomba ihbarı üzerine harekete geçen Atatürk Havalimanı emniyet birimleri, kalkış için hazırlık yapan Türk Hava Yolları'na ait beş uçağı durdurdu. THY’nin saat 19.00 ile 19.40 arasında İstanbul’dan Almanya’nın Berlin, Frankfurt, Hamburg, Stuttgart ve Münih’e gidecek uçaklarının bagajları ve yolcuları uçaklardan indirilerek tekrar aramadan geçirildi. Yaklaşık dört saat süren aramaların ardından bomba ihbarının asılsız olduğu ortaya çıktı. İhbar nedeniyle uçakların gecikmeye girerken Almanya’daki havalimanlarının gece kapalı olması nedeniyle seferler yeniden planlandı.

ALMANYA SEFERLERİ SABAHA ERTELENDİ

Almanya’nı çeşitli kentlerine gidecek olan yolcular geceyi geçirmek üzere otellere yerleştirilirken seferlerin bu sabah saat 04.00’da gerçekleştirileceği öğrenildi.

Berlin’e giden yolcular arasında yer alan Berlin Eyaleti Kadın ve Çalışma Bakanı Dilek Kolat ,“ Saat 19.00’da İstanbul’dan Berlin’e uçmak üzere uçağımıza bindik. Fakat bir ihbar olduğu bize bildirildi. Sonra tekrar uçağımızdan indik. Otobüsler’de bekledik. Sonra çantalarımız kontrol edildi. Sabah 8’de Berlin’de olmamız gerekiyordu. Randevularım vardı. Ama şuan saat 4’te uçacağız diye bize bilgi ulaştı. Bilgi kargaşası var. Vatandaşlar bilgilendirilmiyor. Umarım yolculuğumuz iyi bir şekilde sonuçlanır” dedi.

Frankfurt’a giderken bomba ihbarı üzerine uçaktan indirildiğini söyleyen Murat Korucu ise, “Frankfurt’a uçuyorduk. Uçakta iki saat uyudum ve kalktım ki uçak daha kalkmamış. Sonra indirdiler. Bomba ihbarı varmış orda. Sonrada buraya getirdiler. Otele bırakacaklarmış” şeklinde konuştu.