Trabzon’da Mart ayında kış yine her zamanki gibi çetin geçmeye devam ediyor. Son yılların en soğuk kışını yaşayan Türkiye’de bir çok il kara teslim olurken, şehir merkezine Mart ayında ki kar yağışı hem şaşkınlık hemde heyecan yarattı.
Bu yıl aralıklarla birkaç kez yağan kar yağışı kenti birkaç saatliğine beyaza bürürken hemen ardından yağan yağmurlar nedeniyle kar uzun süre yerde kalmamıştı.
Kentin yüksek kesimlerinde kar yağışının şiddeti ile sürdüğü bildirilirken İl Özel İdaresine bağlı ekiplerinde yoğun bir çalışma içerisine girdiği ve yolların kapanmaması için ise büyük bir mücadele verdiği bildirildi.
Trabzon Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün internet sitesinde 4 günlük hava tahmininde ise kar yağışının yarın son bulacağı bildirildi.
İşte Meteoroloji’nin bugünde dahil önümüzdeki 4 gün için hava tahmini…
Bugün Kar yağışlı hava sıcaklığı gündüz 3 gece -1 derece, 18 Mart Pazar Parçalı Bulutlu, gündür 8 gece -3 derece, 19 Mart Pazartesi parçalı bulutlu gündüz 12 gece -2 derece, 20 Mart Salı gündüz 14 gece -4 derece, 21 Mart Çaramba ise yağmurlu gündüz 11 gece -5 derece olacak.
Artvin, Giresun, Gümüşhane ve Rize’de Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün sitesinde bugün kar yağışlı gösterilirken, 3 günlük süre içerisinde Gümüşhane haricinde diğer iller parçalı bulutlu ve son gün ise yağmurlu olarak tahmin ediliyor. Gümüşhane’de yarından itibaren hava sisli olarak tahmin edilirken Çarşamba günü ise hafif kar yağışlı olacak.
4 ilde de gündüzleri hava sıcaklığı artılarda olarak gösterilerken gece ise eksiye düşeceği ifade ediliyor.