ATÖLYEDEN KOĞUŞA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ
Günebakış gazetesinin haberine göre : İstanbul ve Ankara’da bir grup FETÖ/PDY üyesi askerin darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar çerçevesinde Trabzon’da tutuklananların sayası her geçen gün artıyor. Son olarak, polis, asker ve öğretmenlerin tutuklandığı öğrenilirken, tutuklananların cep telefonlarında ve bilgisayarlarında ele geçirilen birçok delil olduğu ileri sürüldü. Soruşturmalar çerçevesinde elde edilen deliller, tek tek dosyalara giriyor. İki savcının titizlikle sürdürdüğü soruşturmalar sonucu tutuklananlar,  cezaevinde atölyelerden dönüştürülen koğuşlara konulduğu öğrenildi. 

DARBEDEN HABERDAR OLANLAR ÇIKTI
Darbe girişiminin ardından tutuklanan ve üst düzey görevlerde bulunduğu öğrenilen bazı kişilerin darbe bildirisinden haberdar olduğu ortaya çıktı. 15 Temmuz gecesi için hazırlık yaptığı tespit edilen bu kişilerin kimliği sır gibi saklanıyor. Darbe bildirisinden haberdar olan bu kişilerin geçmişi dönük olarak evlerinde ve işyerlerinde bulunun bilgisayarlarının incelemesinin sürdüğü öğrenildi.

BYLOCK KULLANAN POLİSLER VARMIŞ
 
Trabzon’da FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde tutuklanan polislerin çoğunluğunun ByLock adlı sistem üzerinden mesajlaştığı ortaya çıktı. 30’u aşkın emniyet görevlisinin ByLock adlı sistemi kullandığı belirlenirken, sistem üzerinden tespit edilen bazı telefon numaralarının kime ait olduğu araştırılıyor.. Emniyet Genel Müdürlüğü, bir yandan kriptolu mesajların şifresini çözerken, bir yandan da sistemi kullanan polislerin tek tek isimlerini belirliyor.  Bu arada üç polis başmüfettişinin ilk incelemeyi tamamlandı, bayram sonrası soruşturmaya kaldığı yerden devam edeceği öğrenildi.