Milletvekili Salih Cora, Kadıralak Yaylası’nın tam bir doğa cenneti olduğunu dile getirerek “Böylesine önemli yaylamızın eksiklerini gidererek turizme kazandırmak için bütün imkânlarımızı seferber ediyoruz. Bu kapsamda aslında Trabzon ilimizin birçok yaylasına Yeşil Yol kapsamında önemli hizmetler ve yatırımlar yapıyoruz. Bu yıl DOKAP kapsamında Akdoğan-Sultan Murat Yaylası, Işıklar-Kayabaşı Yaylası, Uzungöl-Tente Yaylası’na Yeşil Yol yapım çalışmaları devam etmektedir. Gelecek yılın planlamasında ise Kalkınma Bakanı Müsteşarımız Cüneyt Düzyol ile görüşerek Tonya-Kadıralak Yolu ödeneği tahsis edilmiştir. Hayırlı olsun. Yine aynı şekilde o bölgemizdeki birçok yayla yolu da Yeşil Yol kapsamında öncelik derecesine göre yıllara sari olarak yapımına devam edilecektir.” diye konuştu.
Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel ise konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Sayın Milletvekili’miz Salih Cora’nın yoğun gayretleri sonucu Kadıralak Yaylamız için
2 milyon TL ödenek çıkartıldı. Kadıralak yayla yolumuzun genişlemesi ve yol kaplaması için çıkan ödenek bu yıl ihale edilmesini bekleniyor. Çalışmalar en kısa sürede başlayacak. Bu güzel hizmet için Sayın Vekil’imiz Salih Cora'ya ilçemiz adına bir kez daha teşekkür ediyorum.” dedi.