Trabzon’da kayıp-kaçağın önlenmesi ve tasarruf amacıyla sökülen sokak lambaları dert olmaya başladı. Trabzon Merkez, köyleri ve ilçelerde sökülen ve sökülmeye devam eden sokak lambaları bir çok yeri karanlıkta bırakırken uygulamaya ilk tepki de Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi’den geldi.

NAHOŞ OLAYLAR MEYDANA GELEBİLİR
Çebi, sökülen sokak lambaları nedeniyle ilçenin bir çok yerinin karanlıkta kaldığını ifade ederek, “Lambaların sökülüp alınması, lambaların yakılmaması şehir içi merkezlerde, mahallelerimizde nahoş olmayan olaylara neden oluyor. Buda bizim için ülkemiz için çok kötü oluyor. Bundan dolayı şikayetlerimiz devam ediyor” dedi.

İMZA KAMPANYASI BAŞLATACAKLAR
Lambaların sökülmesi sırasında özel firmanın belediyeye hiçbir şekilde danışmadığını ifadeden Başkan Çebi, “Biz buna tepki gösteriyoruz. İlçemizde bilakis kendimizde taktığımız lambaları belediyemize sormadan belediyenin izni olmadan sökülüyor. Araklı ilçesi belediye idaresi ile yönetilen bir merkez olduğundan dolayı belediyenin görüşlerini alması gerekirlerdi” diye konuştu. Süreçe el konulmaz ve dur denilmez ise vatandaşlar beraber imza kampanyası başlatacaklarının da altını çizen Başkan Çebi, “Bu sürece bir el konulmazsa, dur denilmezse vatandaşlarla beraber el birliği içerisinde imza kampanyası başlatacağız” diye konuştu.

ELLERİNDE GENELGE VAR
İlçe merkezlerindeki sokak lambalarının faturalarının 2015 yılına kadar hazine tarafından ödeneceği noktasında anlaşma bulunduğuna dikkat çeken Başkan Çebi, “Aslında bunları neden söktüklerini anlamıyorum. Yanan lambaların şehir içi caddelerin ışıklandırmasını hazine ödüyor. Ellerinde bir genelge var, biz alacağız, keseceğiz toplayacağız gibi tehdit vari işlerle beraber yani hiç belediye makamlarına gelip en ufak bir görüşte bildirmediler. Özel firmanın bunu yapması büyük tepki çekiyor” dedi.



TRABZON’UN HER YERİNDE SÖKÜLÜYOR
Lambaların sökülmesi olayının sadece Araklı’da değil Trabzon’un her yerinde olduğuna ifade eden Çebi, “İlk tepkiyi de biz gösteriyoruz. Bundan sonra bu tepkiler büyümeye başlar. Belediyenin yaptırımları var. Onları şuan açıklamak istemiyorum. Bu işe dur denmezse bizde hukumuz var kanun çerçevesi içerisinde yaptırımlarımızı gözden geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

FİRMA KİMSEYİ TANIMIYOR
Firma ile görüşüp görüşmediğini ise Başkan Çebi, “Firma ile niye görüşeceğim. Firma benim yanıma gelmiyor ki. Firma kimseyi tanımıyor ki. Vatandaşların ilk geleceği kişi belediye başkanı. Gelip derdini bize anlatıyor. Genelgeye göre hareket ettiklerini söylüyorlar, ama genelge ilçe karanlık kalsın mı diyor?” diye sordu.