MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli, oluşturulan 'akil adamlarının' 'BDP'nin görevini yapmak için model seçildiğini söyledi.

ÇÖZÜME MODEL BULDULAR 

"Akil adamlar ne biliyormusunuz?" diyen Demeli, 61saat'e şu açıklamayı yaptı:" 1 ay önce BDPliler Trabzon'a gelmek istiyorlardı. Önce Karadeniz' e geldiler. Sonra tüm ülkeye gideceklerdi. Fakat Karadenizlilerin 'milli hassasiyetlerinin' olduğunu görünce ve diğer bölgelerinde bu hassasiyetleri taşıyacaklarını biliyorlardı. Bu nedenle buna bir çözüm yolu aradılar. 'akil adamları' olarak bir model oluşturdular. Bize göre BDP eşittir PKK'dır. Bundan sonra da PKK eşittir akil insanlarıdır. 

KARARIMIZ BUDUR 

Bu insanlar bize neyi anlatacaklar? Anayasadan Türk kimliğini mi çıkaralım diyecekler? Yoksa Barış için Türk milliyetçliğini ayaklarımız altına almamız gerketiğini mi söyleyecekler? Neyi anlatacaklar? Milletin kararı açık ve nettir. MHP'nin kararı da bellidir.  Bu karar Türk milletinin hasmı bizim de hasmımızdır. Kararımız budur. 

BDP'NİN BAŞARAMADIĞINI YAPACAKLAR 

İsimler üzerinde durmayacağım. İsimler teferruattır. Kimisi bölücüdür, kimisi ateisttir, kimisi vatan hainidir. Bu isimler bizi alakadar etmez. Seçilen yol yanlıştır. Kısacası şudur: BDP'nin başaramayacağı işi akil adamlarına yüklediler.