Buluşmaya Vali Dr. Recep Kızılcık’ın yanı sıra AK Parti Trabzon Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu, CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, Hayrat Kaymakamı Ömer Dereci, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Turgay Aras, İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, Hayrat Belediye Başkanı Mehmet Nuhoğlu, Nuhoğlu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Nuhoğlu, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.
Devlet olarak ülkenin gelişmesi ve kalkınması adına adım atanlara yasalar öngördükçe destek olmanın görevleri olduğunu kaydeden Vali Kızılcık, yaptığı yararlı çalışmalardan dolayı Nuhoğlu Vakfı yönetim kuruluna ve ailesine teşekkür etti.
Altı sene içerisinde 1,5 Milyon TL’lik maddi kaynak sağlayan Nuhoğlu Vakfı’nın verilen emeğinde göz önünde tutulması halinde katkılarının daha da arttığını belirten Vali Kızılcık, “Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak bizlere düşen onların çalışmalarında kendilerine destek olmaktır. Onlara daha da büyük hizmetler yapmaları için teşvik etmektir. 6 yıllık süre zarfında bir buçuk milyon liralık maddi kaynak sağlamışlar. Bu alana verilen emeği de göz önünde tutulduğunda bunun daha üst noktalara taşındığını söyleyebiliriz” dedi.
Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Nuhoğlu ise, insana yapılan yatırıma çok önem verdiklerinin altını çizerek, “Bizler insanımıza çok önem veriyoruz. Bu kapsamda gençlerimizin eğitimi için çalışmalar yapıyoruz. Ateş Böceği Projesi ile sadece Trabzon’da değil ülkemizin 81 ilinde faaliyet gösteriyoruz. Sadece eğitim konusunda da çalışmalarımız yok. Tarımsal konularda da önemli çalışmalar yapmaktayız. Bu ülkenin kalkınması ve ilerlemesi için elimizden geleni yapmalıyız” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Vali Kızılcık ve protokol üyeleri tarafından sınavlarda başarılı olan öğrencilere bilgisayar dağıtıldı.