Tanıtım günlerine rahmetli Başbakan Bülent Ecevit damgasını vurdu.

Etkinliklerin kutlandığı salona girişte, Ecevit'in Takalar ile Karadeniz ve Karadeniz insanının yaşamını anlatan şiir dev bir pankart halinde asıldı. Trabzon'un her yönüyle tanıtıldığı etkinliklerin ilk gününe damgasını 3 Trabzonsporlu futbolcu vurdu.



Necmi Perekli Şota ve Fatih Tekke'ye gol kralları olarak birer şilt verildi.

Trabzon Etkinliklerine renkli simalarda katıldı. TBMM'si iki eski başkanı Necmettin Karaduman ve Köksal Toptan etkinliklerdeki yerini aldı.

Trabzonlu olup Ankara'da yerleşik iş adamı sanatçı, gurbetçi öğrencisinden ev kadınına gencine her bir Ankara'da yaşayan Trabzonlular etkinlik alanını doldurdu. Pazar gününe kadar devam edecek olan etkinliklere büyük katılım olması bekleniyor

İLK GÜN 40 BİN KİŞİ

Etkinlik organizatörleri etkinliğin ilk günü 40 bin kişinin Trabzon günlerine geldiğini belirtti. İki ayrı yerde etkinlik kutlanıyor. Yeme ve işçe çadırları etkinlik alanının dışında sosyal ve diğer aktiviteler ise AKM'nin içinde gerçekleştiriliyor. Bu arada birçok stand Trabzon tereyağı ile peynirini tadımlık olarak dağıtırken TSO ve Borsası da fındıklı ekmeği her etkinliğe gelene veriyor..

Etkinliğin açılışında Bakan Bayraktar, Vali Kızılcık, Belediye Başkanı O.Fevzi Gümrükçüoğlu ile eski bakan Faruk Özak birer konuşma yaptı.

Etkinlikler çerçevesinde Ankara adeta Trabzon çıkartması ile fetih edildi havası var. Stantları gezen Ankaralılar, uzun zamandan bu yana göremedikleri Trabzonlularla da karşılaşıyor. Etkinliğin kutlandığı salonun koridorlarında sık sık eski dostların karşılaşmaları ve kucaklaşmaları da dikkati çekiyor.

İŞTE BÜLENT ECEVİT'İN O ÜNLÜ ŞİİRİ

TAKA

"takalar geçiyor allı yeşilli

takalar geçiyor dümenleri lâzlı

takalar geçiyor en nazlı

yelkenlilerden de güzel


güvenli sularda işsiz dönenen

gezi yelkenlerinden çok duyarak denizi

takalar geçiyor enginlere

yamalı göğsünü gere gere


takalar geçiyor yükle yürekle

takalar geçiyor emekle dolu

günlük güneşlik kıyılarından kopmuş

denizlerde Anadolu


kıyılar kadın olmuş

açılır gider erkeği

takalar takalar toprağın

denizde çarpan yüreği"




KAYNAK: