Sevgiye dostluğa 10 yıldır aynı pencereden bakan ve Türkiye’de 10’uncusu gerçekleştirilen Türkçe Olimpiyatları bu yılda şölen havasında yapılacak. Trabzon’da ilk olarak 3 yıl önce gerçekleştirilen olimpiyatlar bu yıl ise 1 Haziran tarihinde Hüseyin Avni Aker Stadı’nda 20:30’da yapılacak. 135 ülkeden bin 500 öğrencinin katılacağı dev organizasyon çerçevesinde Trabzon’da da 19 ülkeden 60 öğrenci etkinliğe katılacak.

Olimpiyatlarını Trabzon ayağını yürüten Trabzon Eğitim Kültür, Araştırma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı (TEKAYDER) Fuat Öründü bugün düzenlediği bir basın toplantısı Trabzon programını açıkladı. Öründü, “30 Mayıs 2012’de başlayacak olan şehir etkinlikleri, 12 Haziran 2012’de sona erecek. Bu yıl 41 ilde gerçekleştirilecek şehir etkinliklerinde Trabzon İl Etkinlikleri 1 Haziran 2012 tarihinde Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda saat 20:30’da gerçekleştirilecek.

31 Mayıs 2012’de Trabzon’a gelecek olan misafir ülke öğrencileri Zorlu Grand Otel’de ağırlanacak. Aynı gün öğle saatlerinde misafir öğrencilerden oluşacak olan yürüyüş korteji, Atatürk Alanı’ndan başlayıp Uzunsokak’tan devam ederek Trabzonluları selamlayacak.

Trabzon il Etkinliklerine Azerbeycan, Belarus, Benin, Bosna Hersek, Brezilya, Endonezya, Filipinler, Gürcistan, Irak, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, Kosova, Mısır, Moldova, Norveç, Pakistan, Tacikistan, ve Tunus’tan öğrenciler katılacak.

Öğrenciler bu ülkelerdeki Tük okullarında yabancı dil olarak öğrendikleri Türkçemizle ilgili becerilerini şarkı, türkü, şiir ve özel beceri alanlarında sergileyip halk oyunlarımızdan gösteri sunacaklar” dedi.