“Her Yönüyle Trabzon” tanıtım etkinliğinin 6’ncısı, Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan açılış töreniyle başladı. Açılışa, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın yanı sıra, Cevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Nafiz Özak, MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve çok sayıda davetli katıldı.



Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından 1. Dünya savaşı sırasında Rus ordusu tarafından çekilen ve Trabzon’un İşgalini konu alan görüntüler izlendi.

Trabzon Ticaret Odası Başkanı ve Trabzon Belediye Başkanı’nın ardından kürsüye gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye Cumhuriyeti’nin 600 yıllık Osmanlı İmparatorluğunun devamı olduğunu söyledi.


Osmanlı topraklarında 35 devlet olduğunu dile getiren Bakan Bayraktar, “Birinci Dünya Harbi’ne girdiğimiz zaman 3,5 milyon kilometrekare topraklarımız vardı ve işgalden sonra 333 bin kilometrekare toprağa düştük. İşgal edilen yerlerden birisi de Trabzon’du ve işgalde en çok muhacir veren il Trabzon’du. Yani düşmanın egemenliği altında kalmak istemeyen, İslam’ın otoritesinin kaybolduğu bir idare altında kalmak istemeyen, göç eden illerden birisi de Trabzon’du” dedi.

Yapılan bu etkinlikle Trabzon’un işgalden kurtuluşunun 94. yılını kutlarken şehrin her türlü özellikleriyle de tanıtılacağını ifade eden Bakan Bayraktar, “Bunun ne faydası var? Dalga dalga tüm Türkiye kucaklaşıyor. Trabzon’un özelliği bu. Biz Türkiye milliyetçisiyiz, vatan milliyetçisiyiz. Türkiye’nin her tarafını kucaklayan bir bölgenin çocuklarıyız. Onun için ‘Bize her yer Trabzon’ diyoruz” şeklinde konuştu.


Birçok milletvekili ve Trabzon’a gönül verenlerle birlikte şehri geliştirmek istediklerini ifade eden Bakan Bayraktar, Trabzon’un büyükşehir olduğunda imkânlarının da artacağını vurguladı.

Trabzon’da 2 üniversite bulunduğunu, bu  sayıyı 4’e çıkarmak istediklerini bildiren Bakan Bayraktar, “Ne söz verdiysek bunların hepsini takip ediyoruz. Trabzon, eskiden olduğu gibi Türkiye’de hak ettiği yeri mutlaka alacaktır” dedi.




TANITIM GÜNLEERİNDE ECEVİT DAMGASI HABERİNİ OKUMAK İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYIN