ÖZEL HABER-Trabzon’un kalbinin attığı Uzunsokak’ta, bölge esnafı ve vatandaşlar dertli. Bölgenin alt yapısının yetmemesinden dolayı rögar kapaklarından özellikle yaz aylarında lağım kokusu etrafı sarıyor. Neredeyse sokakta yürümeyi imkansız kılan kokunun günde en az 5 kez yayıldığını ifade eden bölge esnaflarından Turan Kılıç, kokunun genellikle yaz aylarında havaların ısınması ile arttığını kaydederek, “Rögar kapaklarının üstünü kapatıyoruz ama ne kadar kapasak da bir şey ifade etmiyor. Daha önce kaynak yaptık üzerlerine ama belediye yetkilileri geldi açtılar tekrar… Havalandırma sorunu oluyor diye” dedi.

MÜŞTERİLER TUVALETLERİN KOKTUĞUNU ZANNEDİYOR
Kendilerine ait lokantada özellikle bu pis koku yüzünden zor durumda kaldıklarını kaydeden Kılıç, “. Müşteriler içerdeki tuvaletin koktuğunu zannediyor. Biz onlara izah edemiyoruz. Ne kadar oda parfümü sıksak ta fayda etmiyor. Bu denli güzide bir sokakta insanlara açıklamasını yapamıyorsun. Sorduklarında bunun lağım kokusu olduğunu söylemiyorsun, çöp kokusu desen değil. Bunu müşterilerimize izah edemiyoruz. En kötü kısmı bu. Ben gıda sektörü ile uğraşıyorum. İçeri giren insanlar lavabonun koktuğunu zannediyor. Defalarca söylüyorum dışarıdan geldiğini ama inandırıcı olmuyor. İnsanlar zannediyor ki tuvalet temizlenmiş. Bunlar hijyenik değil mi temiz değil mi diye düşünüyor. Temiz bir yer değil gibi düşünüyorlar.
Kendi üzerimizde de manevi baskısı oluyor. Elimizden bir şey gelmiyor. Üstünü kapatıyoruz gelip kırıyorlar” diye konuştu.





BELEDİYEYE ŞİKAYET DİLEKÇESİ YAZDILAR
Konuyu Trabzon Belediyesine bir şikayet dilekçisi ile aktardıklarını ifade eden Kılıç, “Bunu Belediyeye şikayet dilekçesi yazarak söyledik. Oradan geldiler baktılar ama yine de faydası olmadı.
Bizim tahminimiz akarlar yetmiyor ondan kaynaklanıyor. Belediyedekiler yapacak bir şey yok diyor. Zamanında yapılırken bu durum hesaba katılmamış. Kapakların içerisinin de temizlenmesi düzenli yapılmadığı için bu durum ortaya çıkıyor. Şikayet dilekçesi verdik ama hiç birinin faydası olmadı. Sokaktan geçen insanlarda aşırı derece rahatsız oluyor.” Dedi.


GAZETE KAĞIDI SERİYORLAR
İlk konuya rögar kapaklarını mühürleyerek çözüm bulan bölge esnafı daha sonra belediyeye yetkilerinin kaynakları kırması ile daha pratik bir çözüm buldu. Rögar kapaklarının üzerine gazete kağıdı seren ve üzerine su döken esnaflar, kağıdın yere yapışması ile kokuyu engelliyor. Bu durumu Karadeniz işi formül şeklinde açıklayan Kılıç, “Gazete seriyoruz. Üzerine su döktüğümüzde hava almıyor yapışıyor. Karadeniz formülü işte. Daha önce kaynak yaptığımızda kırdıkları için bizde böyle bir formül geliştirdik. Uzunsokağın genelinde var bu problem. Başından sonuna kadar herkes şikayetçi” ifadelerine yer verdi.





BU KOKU TRABZON’A HİÇ YAKIŞMIYOR
Bölgede giyim sektöründe mağazası bulunan Okan Eyüboğlu’da kokudan şikayetçi olduğunu ifade ederek, “Her gün en az 5 kez bu koku geliyor. Mecburen çözüm olarak gazeteleri kullanıyor. Ama bu geçici bir çözüm. Ne yapacağımızı bilmiyorum. Öyle anlar geliyor ki mağazaya koku yüzünden girilmiyor. Müşteri geldiğinde içerde hakim olan koku nedeniyle yanlış anlaşılmalara müsait pozisyonlar oluyor. Bu durumu mutlaka bir çözüm bulunmalı. Uzunsokak Trabzon’un yoğun caddesi. Böyle bir kokunun bu sokakta olması Trabzon’a hiç yakışmıyor” dedi.


Kaynak: 61saat.com