Karadeniz bölgesinin Doğu Karadeniz bölümünde yer alan Trabzon Karadeniz’e kıyısı olan ülkemizin en kalabalık ve doğa harikası 29. Şehridir. Gezilip görülecek yerler listenizin oldukça kabarık olacağı Trabzon’da yeşillikler içinde tarihi zenginliklerin geçmişe götüren büyüsüne kapılabilirsiniz. Doğa harikası yaylalarında serinleyeceğiniz tarihe tanıklık etmiş pek çok medeniyetin izlerini taşıyan yapılarda geçmişe yolculuk edeceğiniz Trabzon’da gezi listenize Boztepe’yi mutlaka eklemeniz gerekir.

www.neredennereye.com/ucak-bileti/ sitesi üzerinden Trabzon Van uçak biletinizi satın alabilirsiniz. Uçsuz bucaksız Karadeniz manzarasında Trabzon’u ayaklarınızın altına aldığınız manzarası ile gün batımının eşsiz güzelliklerini ve doğa harikasını Boztepe’de seyredebileceksiniz.

Temiz havasıyla da turistlerin ilgi odağı olan Boztepe’nin yanında Sümela Manastırı, Çal Mağarası, Altındere Vadisi Milli Parkı, Bedesten’i Trabzon’da gezilip görülmesi gereken diğer eşsiz güzelliklerden. Van gezilecek yerler Van ilini gezmek için yola çıktığınızda akla ilk gelen tarihi ve turistik noktalardan biri Van gölü olsa da şehirde Erçek gölü de en önemli doğal güzellikler arasında yerini alıyor.

Set gölü özelliğindeki Erçek Gölü Van Gölü’nün 30 km doğusunda yer almaktadır. Thy, Onur Air, Sun Express, Anadolu Jet, Pegasus, Atlas Jet gibi uçak firmaları arasından dilediğiniz firmanın seferini seçerek sizlerde Trabzon Van güzergahında en ucuz fiyatlarla yolculuk yapabilirsiniz. Sodalı ve tuzlu suya sahip olan göl her yıl Erçek Gölü Flamingo Festivali’ne de ev sahipliği yapmaktadır. Gölde hiçbir balık türü yaşamasa da 450 kuş türünün 200 civarına ev sahipliği yapan göl tabiat güzelliklerini keyifle yaşamanıza imkan tanıyor. Sizler de eşsiz doğal güzellikleri birbirinden farklı kuş sesleri arasında Erçek gölünde keşfedebilirsiniz.