Şike lobisi elbette çalışmaktan vazgeçmeyecekti ve sıcağı sıcağına hemen eyleme geçtiler.Aynı düzenleme TBMM'nin gündemine gelmek üzere ve biz de en az şike lobisi kadar çalışmak,çabalamak zorundayız.

Bu maksatla mail kampanyamızı yönünü değiştirerek tekrarlıyoruz. Bu yasanın TBMM'den geri dönmesi için milletvekilleri üzerinde kamuoyu oluşturmak amacıyla siyasi partilerin Grup Başkan Vekilleri, Spor Bakanı ve AK Parti İletişim Merkezi'ne aşağıdaki metni göndererek tepkimizi göstermeliyiz.
 
Unutmayalım ki hiç birimiz bu yasal düzenlemenin veto edileceğine ihtimal vermiyorduk.Önce biz inanacağız sonra kamuoyunu bu konuda inandıracağız.Temiz futbol için bir mail göndermek büyük bir zahmet olmasa gerek.Destek veren herkese şimdiden teşekkür ederiz.

Saygıdeğer Milletvekilimiz

6222 sayılı "Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi" isimli kanunun talihsiz bir şekilde  kamu vicdanı görmezden gelinerek tarafınızca yeni bir düzenlemeyle  Cumhurbaşkanı'nın onayına sunduğunuzu üzülerek takip ettik.Cumhurbaşkanımız toplumun sesine kulak vererek bu düzenlemeyi yasama organına tekrar geri gönderdi.
Medyada yer alan haberlerden  yüce meclisimizin  bu kanuni düzenleme üzerinde bir değişiklik yapmadan aynı düzenlemeyi Cumhurbaşkanımızın onayına sunacağını öğrendik.UEFA'nın ülke yönetimlerinden şike ile alakalı cezaların  arttırılmasını istediği bir ortamda ceza indirimine gidilmesini bir çelişki olarak görmekteyiz.Ülke futbolumuza büyük zararlar getirecek bu düzenlemeyi bir kere daha düşünmenizi bir vatandaş olarak sizlerden istemekteyiz.
Demokrasi ile yönetilen ve hukukun üstünlüğünü temel ilke kabul eden ülkelerde kişiye özel yasal düzenlemelerin yapılamayacağını hatırlatarak henüz yargılama süreci devam ederken  bu utanç yasasını bir daha gündeme getirmemenizi demokrasi ve hukukun üslüğüne olan inancımızın sarsılmaması adına sizlerden talep ediyoruz.Bu düzenlemenin toplumda yargıya müdahale olarak algılandığını sizlere hatırlatırız.

Unutmayınız ki bu utanç yasası bahsedilen şekilde değiştirilirse seçmenlerinize demokrasi ve hukukun üstünlüğü gibi evrensel değerleri anlatmakta büyük zorluklar çekeceksiniz; inandırıcı olamayacaksınız.
Toplumun vicdanına kulak vereceğinize inanıyoruz, inanmak istiyoruz…

AKP Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş :  [email protected] 

AKP Grup Başkan Vekili Nurettin Canikli:  [email protected]

CHP Grup Başkan Vekili Emine Ülker Tarhan:  [email protected]

CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce:  [email protected]

MHP Grup Başkan Vekili  Oktay Vural:  [email protected]

MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır:  [email protected]

BDP Grup Başkan Vekili Hasip Kaplan : [email protected]

BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan :  [email protected]

Spor Bakanı Suat Kılıç:  [email protected]

http://basvuru.akim.akparti.org.tr/vatandas/