Trabzon’da dağınık olan Adliye birimlerinin bir arada toparlanması için Yomra’da yapımına devam edilen Adliye Sarayı, bitiminin ardından Trabzon’da ki çeşitli kamu kurumlarının da adresleri bir anda değişecek.
Çünkü uzun yıllardır Trabzon Uzunsokak’ta ki adresinde bulunan Bölge İdare Mahkemesi, buraya taşındıktan sonra boşalan binaya çok sayıda kamu kurumu şimdiden talip oldu.
Ancak binanın Turizm İl Müdürlüğüne verilmesi düşünülüyor. Turizm İl Müdürlüğünün şuanda bulunduğu eski Valilik binası ise Ortahisar Projesi kapsamında yeniden bir restorasyondan geçecek. Binayı şuanda Adliyenin bir bölümü ve Turizm İl Müdürlüğü ortaklaşa kullanıyor.
Her iki kurumunda binayı boşaltmasının ardından tarihi bina yeniden Trabzon Valiliği olarak kullanılması düşünülüyor.
1989 yılına kadar Valilik tarafından kullanılan bina bu tarihten sonra tamamen Turizm İl Müdürlüğü’ne bırakılmıştı.
Trabzon Valisi Recep Kızılcık ile Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmail Kansız ve gazetecilerin bulunduğu bir sohbet ortamında konu gündeme geldi.
Vali Kızılcık’ta, Bölge İdare Mahkemesi’nin taşınmasının ardından binaya Turizm İl Müdürlüğü’nün taşınabileceği şeklindeki önerisine Kansız’da sıcak baktı. Eski Valilik binasının gündeme geldiği toplantıda Kansız’a espiri mahiyetli olarak, “O binayı sizden alacağım” demesi de gülümsemelere neden oldu.
Ancak taşınma konusunun kısa vadede değil uzun vadede yapılacak bir işlem olduğu ifade ediliyor. 

KAYNAK: 61saat.com