Akçaabat Şehit Samet Uslu Kız Anadolu İmamhatip Lisesinde yapılan kongreye Valimiz Yücel Yavuz, Milli Eğitim Bakanlığı  Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Yusuf Çidem, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, ilgili daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kongre de mesleki ve teknik eğitimin önemine vurgu yapan Vali Yücel Yavuz ". Ülkemiz çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşması yolunda   emin adımlarla ilerliyor. Bu bakımdan ülkemizin gelişmesi ve kalkınmasında büyük rol oynayan ara elemanlarımızı biz ana eleman olarak görüyoruz. Mesleki erbabı elemanlarının yetiştirilmesini önemsiyorum. Devlet  istihdam kapısı olarak görülmemelidir.  Zaman, çalışan ve üreten insanların zamanıdır. Mesleğinin hakkını vererek çalışan insanlar her zaman tercih edilir. Ülkemizi ileriye taşıyacak her türlü imkan var. Yetişmiş eleman ihtiyacını bu gibi eğitimlerle giderirsek çok iyi noktalara ulaşacağız . Kongrenin ilimizde gerçekleşmesine katkıda bulunanlara teşekkür ediyorum."dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Yusuf Çidem de "Çağın gereklerine uygun olarak kendimizi dizayn etmek zorundayız. Ülkemizin gelişmesine büyük katkı veren ara elemanların mesleki olarak kendilerini geliştirmeleri için çok önemli çalışmalar yapılıyor. Zengin olan ülkeler bilgiyi teknolojiye dönüştüren ülkelerdir. Amacımız öğrencilerimize meslek öğreterek onları hayata hazırlamaktır" dedi

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu" proje  nitelikli işgücünün yükseltilmesini ve işyerlerinde verimliliğin  artırılmasını amaçlamaktadır" dedi. 

İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş ise "Eğitimden Üretime Sektörle İşbirliği" temalı proje nitelikli personel ihtiyacının giderilmesiyle ülkemizin  ve ilimizin ekonomisini, istihdamını güçlendirecektir. "şeklinde konuştu.