İki kez diz ameliyatı geçiren Katibe Haliloğlu, dizindeki ağrılarının artması ve dayanılmaz hale gelmesi sonucu Özel İmperial Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Polikliniğine başvurdu. Op.Dr. İbrahim Şahin tarafından yapılan muayene sonucu hastaya diz protezi ameliyatı yapılmasına karar verildi. Yapılan başarılı operasyon sonucu hasta sağlığına kavuştu.

Operasyon hakkında bilgi veren Özel İmperial Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op.Dr. İbrahim Şahin, yapılan ameliyattan sonra hastanın iki gün sonra yürümeye başladığını belirterek şöyle konuştu: "Hastamızın yaşı çok ileri olmasına rağmen hem ruhsal hem de fizik olarak hayata bağlı biri. Diz eklemi ileri derecede kireçlendiği için yapılan kontrol ve tetkiklerin ardından operasyona karar verdik. Operasyon öncesi hastanın istekli olması ve pozitif düşünmesi çok önemlidir. Hastamız operasyonun ikinci günü ayağa kalkarak yürümeye başladı. Diz protezi ameliyatlarında endikasyon doğru konulup hasta istekli olduğu zaman sonuç daima iyi olmakta ve hastalarımız yatağa bağlı olmaktan kurtulabilmektedir. Tıptaki gelişmelere bağlı olarak ameliyat tekniği ve anestezi imkanlarındaki gelişmelerle bu ameliyatların yapılma yaşı daha ileri yaşlara çıkmıştır."

Katibe Haliloğlu da ameliyat öncesi desteksiz ayağa kalkamadığını belirterek şunları söyledi: "Ameliyat öncesi desteksiz ayağa dahi kalkamıyordum. Bu yaşıma kadar iki kez diz ameliyatı geçirdim ve son zamanlarda ağrılarım artarak dayanılmaz hale geldi. Ağrılarımdan kurtulmak için buraya geldim. Ameliyatımın ikinci günü ve artık ayağa kalkıp yürüyebiliyorum. Başta ameliyatımı gerçekleştiren Opr. Dr. İbrahim Şahin