Trabzonspor’un UEFA standartlarında bir stada ve sosyal tesislere kavuşturulması amacıyla başlanan ‘Akyazı Projesi’ son sürat devam ediyor. Trabzon Mimarlar Odası’nın yaptığı başvuru ile kısa bir dönem yapımı mahkeme tarafından durdurulan Akyazı Projesine ilk kazmanın vurulmasının ardından geçen sürede dolgu işleminin ne boyutta gittiği ilk kazmanın vurulduğu andaki fotoğraflarla son çekilen fotoğraflar karşılaştırılınca gözler önüne seriliyor..
Projesinin kaplayacağı alanın boyutu da fotoğraflarda çok net bir şekilde seçilirken, projenin nereden nereye kadar geleceği şeklideki kafalarda ki soru işareti de böylelikle giderilmiş olunuyor.
Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, dolgu çalışmaları ile ilgili daha önce yaptığı açıklamalarda, “800 dönümlük arazindeki dolgu işlemleri iki ayrı bölgeden alınan tahkimat ve dolgu malzemeleri ile hızla sürdürülüyor. Dolgu işlemlerinde 20 iş makinesi ile 75 kamyon, 24 saat boyunca aralıksız olarak çalışıyor” şeklinde konuşmuştu.
Proje bittiğinde ise Trabzon kendi yeni bir stadyum ile sosyal ve sportif tesislere kavuşacak.

AKYAZI’DA TEK BAŞINA
Bu arada Akyazı’daki dolgu çalışmalarını Bakan Bayraktar sessiz sedasız takip etti. Kimseye haber vermeden sabah erken saatlerde Akyazı’ya gelen Bakan Bayraktar tıpkı meraklı bir Trabzonlu gibi dolgu alanına girdi. Dolgu alanında çalışanlar tarafından tanınmayan Bayraktar bir ara bekçiler tarafından da dolgu alanına girmemesi konusunda uyarıldı. Şantiye şefi mühendis tarafından son anda tanınan Bayraktar dolugu alanını gezdi ve şantiye şefinden bilgiler aldı. Yanında hiç kimse olmayan Bakan Bayraktar’a korumaları eşlik etti. 45 dakika dolgu alanında detaylı bir inceleme yapan Bayraktar dolgu malzemelerini de kontrol etti. Bayraktar’ın Akyazı incelemesi ile ilgili olarak “Zaman zaman böyle önceden haber vermeden incelemelerin olacak” dedi.


Kaynak: 61saat.com

İŞTE PROJEYİ İLK BAŞLANDIĞI ANDA ÇEKİLEN FOTOĞRAF


İŞTE PROJEYE BU HAFTA İÇİNDE ÇEKİLEN FOTOĞRAF...