KESK, ÇAY ÜRETİCİLERİ SENDİKASI, ÖDP, TKP, EMEP VE TEÖM, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde ortak yaptıkları basın açıklaması ile Orman ve Su İşleri Bakanı Eysel Eroğlu'nu sert bir dille eleştirdi. Sendika ve siyasi partiler adına konuşan İhsan Hacıbektaşoğlu, şunları kaydetti:
"Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu gazeteye verdiği demekçe vadilerin geleceğini suyunu ve bunların toplamı olan onurlarını savunan insanlara ve bu insanlarla birlikte hareket eden bilim emekçisi Prof. Dr. Beyza Üstün'e saldırmıştır. Tek düşüncesi aldığı eğitim ve edindiği donanımla halkın çıkarlarını gözetmek olan Beyla hoca suçlu ilan edilmişti. Çoktan şirketlerin hedef tahtası yapılan hocamız hüküketin hedefi oluyordu"

"Beyza Hacımazın da bundan sonra uğrayacağı benzer saldırıların sorumlusu Veysel Eroğlu ve hükümet olacağını buradan ilan ediyoruz" şeklinde sözlerine devam eden Hacıbektaşoğlu, "Bakan Eroğlu ve hükümetin her konuda olduğu gibi suyun ticarileştirmesi politisalarında da şirketlerin sözcüsü gibi davranmalarını anlıyoruz. Bulunduğumuz her ortamda sözünü ettiğimiz bu gerçekliğin altını çizdik. Bakan Eroğlu suyuna sahip çıkan onurlu ve onlara desteğini her konuşla veren bilim emekçilerini, uluslararıs enerşi şirketlerinin taşeronu olmak gibi komik ve mesnetsiz iddialarla suçlayarak mızraığın artık çuvala sığmadığını bizlere gösteriyor. Çamur at izi kalsın anlayışı ile yapılan bu karalama kampanyası ne bakanın ne de aslında kendisinin sözcülüğünü yürüttüğü şirketlerin ilk defa saldırdıkları yöntem değildir" dedi.

Bakan Eroğlu'na sert eleştirilerine devam eden Hacıbektaşoğlu, "Bizler bu ülkenin vadisine, suyuna ve ormanına yer üstü ve yer altı her türlü değerine sahip çıkan onurlu yurttaşlar olarak bakanı uyarıyoruz. Yanımızda olmayı onurlu bir bilim insanı olmanın gereği sayan bilim emekçilerine dil ozutma!
Sayın bakana bizden son bir hatırlatma daha "Güneş balçıkla sıvanmaz"" şeklinde sözlerini bitirdi.