Trabzon Düzköy ilçesi arasında yolcu taşıyan dolmuş minibüsleri, Düzköy yolu üzerindeki 4 kilometrelik yolun Karayolları ekiplerince yapılmadığını öne sürerek yola karayemiş fidanları bırakıp eylem yaptı. İlçeye bağlı Işıklar Doğanköy Dörtyol minibüsçüleri, sözkonusu yol çalışmalarının karayolları ekiplerince 3 ay önce başlatılıp sonrasında bırakıldığını öne sürerek yollarının bir an önce yapılmasını istedi.
Sürücüler adına bir açıklama yapan Hüseyin Yılmaz, yollarının yapılması için yetkilileri göreve davet ettiklerini belirterek şöyle konuştu: Yolun bozuk olması yüzünden araçlarımız zarar görüyor. Şu ana kadar bir çok yere müracaat etmemize rağmen bir sonuç alamadık. Bu gün de buraya karayemiş fidanı dikerek tepkimizi ortaya koyduk. Yetkilileri göreve çağırıyoruz. Dünya aya çıktı. Türkiye büyüyor, ilerliyor ancak bizim yolumuz patates tarlasını andırıyor. Bu yolda ancak karayemiş yetişir. Biz de öyle
yaparak yola karayemiş fidanı dikerek sesimizi duyurmak istedik."
Yolla ilgili yolu yapan müteahhidi aradıklarını anlatan Yılmaz, şunları söyledi: "Yolun yapımını karayollarına devrettiklerini söylediler. Karayolları'da yolun yapımını Özel İdare'ye devrettiklerini belirtti. Özel İdare'yi aradık onlarda yetkimiz yok dediler. Daha sonra AK Parti Akçaabat İlçe Başkanını aradık bilginiz var mı' diye sorduk, kendileri de bize ilgileneceklerini söylediler. Bizlerde yolumuzun yapımı için 3-4 aydır bekliyoruz."