FETÖ darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında yapılan  incelemelerde, örgütün gizli haberleşme sistemi olan “bylock” programını kullandığı tespit edilen 40 kişi Trabzon’da gözaltına alındı.

Trabzon Emniyet müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Asayiş Müdürlüğü ve çeşitli birimlerde görev yapan polislerden oluşturulan özel ekiplerle Çarşamba günü gece 20.00’de gerçekleştirilen operasyonlarda Trabzon’un 18 ilçesinde gizli haberleşme programı “Bylock” Kullandığı tespit edilen 40 kişi gözaltına alındı.
Gözaltına alınan 40 kişinin aralarında 26 polis, 1 doktor, 1 teğmen, 1 asteğmen ve diğer çeşitli meslek kuruluşlarından olduğu bilgisine ulaşıldı. Gözaltına alınan polislerden birinin Hayrat, birinin Of, ikisinin Araklı, bir komiserinde Arsin’den asteğmen, teğmen ve doktorun Trabzon Merkez’denolduğu belirlenirken ağırlıklı gözaltı sayısının Tonya ilçesinden olduğu öğrenildi. Gözaltına alınan 40 kişi sorgulanmak üzere Trabzon Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne getirildi. Şahıslar burada yapılacak sorgularının ardından adliyeye sevk edilecek. Öte yandan, Trabzon polisinin Milli istihbarat Teşkilatı (MİT) ile birlikte titiz bir şekilde çalışamalarını sürdürdüğü ve örgütün kripto isimlerine ulaşmaya çalıştığı da öğrenildi. 

BYLOCK NEDİR?

Telefon uygulaması Bylcok, arkadaşlarınızla kriptografik güvenli bir şekilde iletişim kurmanızı sağlar. Uygulama güvenliği sağlanması için askeri seviyede şifreleme kullanılır. Arkadaşlarınızla iletişim kurarken uygulama güvenliğini sağlamak için askeri seviyede şifreleme kullanır. 

FATİH YILMAZ - TAKA