Diyanet Vakıf Sen Trabzon Şubesinden yapılan açıklama ile Maçka İlçesi Anadolu Lisesi’nde yıl sonu etkinliğinde sahneye konulan ‘Düğün yada Davul’ adlı oyuna tepki gösterildi. Diyanet Vakıf Sen Trabzon şube Başkanı Ali Hikmet İskenderoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Dilaveroğlu imzalı yapılan açıklamada sert eleştiriler yapıldı.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Maçka ilçemizde Anadolu Lisesi tarafından yıl sonu etkinliği adı adlında sahneye konulan Düğün yada davul adlı oyun, camiamızca içler acısı ve kabul edilemez bir durumdur. Halkımızın göz bebeği olan ve kamuoyu yoklamalarında en güvenilir teşkilat olan Diyanet ve Din görevlilerine yapılan bu tür aşağılayıcı tavrı esef ve nefretle kınıyoruz.

Öğrenciler tarafından oynanan tiyatro oyununda Din görevlilerini para düşkünü,beleşçi ve manevi değerlerden uzak kişiler olarak gösterilmesi camiamızı derinden üzmüştür.


Bu konu ile ilgili izleyiciler arasında bulunan Maçka Kaymakamı ve orada bulunan diğer daire amirlerini konuya ilgisiz kaldıklarından dolayı kınıyoruz.Tiyatroyu düzenleyenler hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını temenni ediyor ve teşkilatımızdan özür dilemelerini bekliyoruz.

Diyanet İşleri Başkanlığı çok önemli Anayasal Kurumdur ve çalışanları da önemli bir camiadır. Ülkemizin huzur ve asayişinde Diyanetin ve Din görevlisinin önemli payı vardır. İnsanımızın acısını ve mutluluğunu paylaşan, gelecek nesillere Allah, Peygamber, Vatan-Millet, Ana-Babaya sevgi ve saygısını hatırlatan hayırlı hizmetlerde rehberlikte bulunan ve 24 saat sosyal Kamu hizmeti veren Diyanet ve Din Görevlisinin yaptığı bu görevi kimse küçümseyemez ve hafife alamaz.

Ülkemizin en ücra köylerinde ve şehir merkezlerinde görev yapan ve Türk Milletinin Ezan susmasın, Bayrak inmesin dilek ve dualarını kesintiye uğratmaksızın yerine getiren din görevlilerimize gereken saygı ve önem gösterilmelidir.

Diyanet ve Din görevlisine yönelik herhangi bir bilgi ve mesnede dayanmayan eleştiri ve saldırıları ibretle ve dikkatle izliyoruz.Bu konudakı tavrımız açıktır. Tavrımızı hiç kimseden çekinmeden devam ettireceğiz.

Bizler din görevlileri olarak insanlığın kurtarıcısı sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v)’in tavsiye ettiği “Allah’a ailemize milletimize ve insanlık alemine karşı sorumluluklarını yerine getiren, kendisinin ve başkasının hukukuna riayet eden kardeşlik, birlik ve beraberliğin hayat ölçüsü alındığı, kimsenin aşağılanmadığı, sevinç ve hüzünlerin paylaşıldığı, dayanışma ve dostluğun hakim olduğu anlayışını” ilke ve ölçü alarak hizmet eden bir teşkilatız.Kamu oyuna saygıyla duyurulur”