Kamu-Sen İl Temsilciliğince Meydan Parkı'ndaki Atatürk Anıtı önünde yapılan basın açıklamasında kelimenin tam anlamıyla basın şoku yaşadı. Trabzon'da ki yerel ve ulusal basın kuruluşlarının ilgi göstermediği basın toplantısına 17:30 başlaması planlanıyordu. Hiç bir basın mensubunun planlanan toplantıya ilgi göstermemesi üzerine Kamu-Sen yöneticileri tarafından basın kuruluşlarına yeniden mesaj çekildi.
Mesaj sonrası 3 basın kuruluşundan muhabirin gelmesi üzerine planlanan toplantı 10 dakika sonra başlarken, İl Başkanı Coşkun Dilber bir konuşma yaptı.

Hemen her gün, kamu çalışanı ve öğretmenlere yönelik şiddet ile ilgili haberlerin basına yansıdığını ifade eden Dilber, şunları söyledi:

"Gaziantep'te bir doktor, başka bir ilde bir büro çalışanı memur, Kütahya'da, İstanbul Esenyurt'ta bir öğretmenimiz, Van'da bir doktorumuz hatta din görevlilerimiz bile saldırıya uğramakta, ölmekte ya da yaralanmaktadır. Sakarya'da ise bir velinin öğretmeni tekme ve yumruklarla dövmesi kamu çalışanlarına, özelde ise öğretmenlere yönelik saldırıların hız kazandığını gözler önüne sermektedir. Öğrencilerin, velilerin fiziki ve sözlü saldırılarına uğrayan öğretmenlerimiz, savunmasız bir şekilde kamuoyu önüne atılan kamu çalışanlarımız can güvenliğinden yoksun olarak görevlerini yapmaktadır."



Öğretmenlerin öğrenci üzerindeki etkisinin çok azaldığını öne süren Dilber,

"Öğretmenler okulda neredeyse etkisiz ve yetkisiz hale getirilmiştir. Okullarda disiplin yönetmelikleri çok yetersizdir. Güvenlik önlemleri yetersizdir. Bazı öğrenciler itibar ve ayrıcalık kazanmak adına arkadaşlarına, öğretmenlerine ve okul idarecilerine şiddet uygulamaktadır. Öğretmenlere, okul idarecilerine, eğitim çalışanlarına uygulanan şiddetin bir an önce durdurulması için gerekli tedbirler alınmalıdır. Bu vesileyle tüm kamu çalışanlarına ve öğretmenlerimize yapılan şiddet olaylarını bir kez daha kınıyoruz" diye konuştu.