61SAAT HABER SERVİSİ - Samet Emirzeoğlu

Koronavirüs tüm dünyayı etkisi altına almaya devam ederken bir yandan aşı çalışmaları diğer yandan da sokağa çıkma kısıtlamalarıyla pandeminin önüne geçilmek için mücadele veriliyor.

TRABZON’DA VAKA SAYILARI YÜKSELİŞTE
Trabzon’da vaka sayılarında artış yaşandığı bilgisine ulaşılırken mutasyonlu koronavirüs vakalarının da yükselişe geçtiği belirtildi. 

PANDEMİ HASTANESİ’NDE 115 VAKA
Trabzon’un koronavirüs yükünü alan Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi edilen hasta sayısının 76 olduğu öğrenilirken 39 hastanın yoğun bakımda bulunduğu, 15 kişinin ise şüpheli olarak hastanede olduğu ifade edildi.

KTÜ’DE YOĞUN BAKIM KAPASİTESİ DOLDU
Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi’nde yoğun bakım ünitesinde 23 hastanın yer aldığı ve kapasitenin dolduğu belirtilirken pozitif vakaların ise geçtiğimiz haftaya oranla 2 kat arttığı belirtildi.

HAÇKALI BABA’DA VAKA SAYISI DÜŞÜRÜLEMİYOR
Trabzon’da yine koronavirüs hastalarının bulunduğu Haçkalı Baba Hastanesi’nde de vaka sayılarının belli bir sayının altına düşürülemediği kaydedildi.

ÖLÜM SAYILARI 3-4’E DÜŞTÜ
Şehir geneline hemen her hastanede koronavirüs tedavisi gören hasta olduğu kaydedilirken günlük 30’ları bulan ölüm sayılarında ise düşüş yaşanarak son 1 ay ortalamasında bu rakamın 3-4 bandına gerilediği ifade edildi.

MUTASYONLU VAKA SAYISI 18’İ BULDU
Mutasyona uğrayan koronavirüs İngiltere’de görülmesinin ardından önce Avrupa’ya oradan da tüm dünyaya yayılıp adeta korku saldı. Türkiye’de de mutasyonu vakalar tespit edilirken Trabzon’da bu sayının 18’e ulaştığı ve vakaların bulunduğu binalarda yoğun önlem alındığı kaydedildi.

YETKİLİLER UYARIDA BULUNDU
Yetkililer, koronavirüs testi pozitif çıkan vaka sayılarının artışa geçtiğini belirterek, mutasyonlu koronavirüsün bu yükselişe etki edebileceğini, rehavete kapılan vatandaşların da virüsü yaymasıyla rakamların artabileceğini ifade etti.

KURALLARA RİAYET EDİLMELİ
Maske, mesafe ve hijyen kurallarına vatandaşların riayet etmeleri gerektiğine dikkat çeken yetkililer, koronavirüsün ancak bu şekilde önüne geçilebileceği ve rakamların düşüşe geçebileceğini belirtti.