Trabzon'un Araklı İlçesi'ne bağlı Kayaiçi Köyü'nde İlköğretim okulu 3. sınıf öğrencisi olan kızı Z. E'yi, (9) okul çıkışında dövme görüntüleri güvenlik kameralarına yansıyınca olay tüm Türkiye’nin gündemine oturmuştu. Kızını dövdüğü iddiasıyla geçtiğimiz günlerde mahkemeye çıkarılan baba İ.E, ‘Aile için şiddet ve küçük yaşta çocuğa kötü muamele’ sularından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Babanın bir üst mahkemeye yaptığı itiraz ise sonuçlandı. Baba İ.E. mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalırken, ikinci bir karar vererek küçük kızı annesi ve kardeşi evinden alarak hukuki süreç bitene kadar çocuk yuvasında misafir edilmesine karar verdi.
Küçük kızın ailesi mahkemenin verdiği bu karara da ayrıca itiraz etti. Sosyal hizmetleri uzmanlarının küçük kızın devlet korumasına alınmasını istemidği için kardeşi ve annesi ile birlikte devlet korumasına alındığı öğrenildi.

MERAK ETTİĞİ İÇİN DÖVDÜ
Öte yandan, olayla ilgili, Z.E'nin de avukatı nezaretinde mahkemede ifadesi alındı. Babasının tutuklanmasına üzüldüğü için gözyaşlarını tutamayan küçük kız adliye önünde 'Okul çıkışı geç kaldım. Babam beni merak ettiği için, bir daha geç kalmayayım diye dövdü' demişti.
İşsiz olan baba İ.E.'nin, 3 çocuğu olduğu öğrenildi.

KIZ ÇOCUĞU HIRPALANMIŞ
Trabzon Valisi Recep Kızılcık ise, 'Devlet olarak gerekirse çocuğun koruma altına alınması için işlemleri başlattık. Olayın kabul edilebilir yanı yok.
Şiddeti kınıyoruz. Kız çocuğumuz maalesef feci bir şekilde dövülme tabirinin ötesinde hırpalanmış.
2 ay önce kaydedilen görüntüler bize geçtiğimiz cuma günü bir kaset marifetiyle gönderildi. Ertesi gün zanlı yakalandı' şeklinde konuşmuştu.

Kaynak: 61saat.com