Okul yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, okulun iki yatakhanesine kurulan ve 2 bin 350 TL'ye mal olan parmak izi güvenlik sistemi tek bilgisayarda verileri topluyor. Daha önce parmak izi alınarak sisteme tanıtılan öğrenciler, parmaklarını dokunmak suretiyle yat saatinde yatakhanelere çıkıyor.

Parmak izi ve güvenlik sistemi kurulmadan önce 90-120 dakika arasında süren yoklama alma yüzünden nöbet tutmamaya çalışan öğretmenlerin bile olduğunu belirten yetkililer, şunarı ifade ettiler: "Önceki uygulama çok yorucu oluyordu. Öğrencilerimizin zaman kaybına neden oluyordu. Yığılmalar, gürültü, patırtı oluyordu. Bu uygulama ile herkes sisteme parmağını basıyor ve öğrencinin parmak izini tanıdığında sistem 'Teşekkürler' cevabı veriyor. Uygulamada, öğrencinin parmak izini tanımadığında ise sitem "Lütfen tekrar deneyin" cevabını veriyor. Zaman açısından çok ekonomik bir uygulama oldu."

Okulda yatılı kalan öğrencilerinden Cannur Gibar, sistemin, geçen senelere göre çok güzel bir uygulama olduğunu ifade ederek, "Şimdi kendimize daha çok zaman ayırabiliyoruz. Bu uygulama daha güvenli. Yatakhanemize biz hariç kimse giremiyor. Saat 10.00'da yatakhane kapısı kapanıyor ve yoklama vermeye başlıyoruz. Kısa bir sürede 471 öğrencinin yoklaması alınıyor. Bu uygulama doğrultusunda herkes yoklama vermek zorunda olduğu için yoklamada problem yaşanmıyor. Hem bizim açımızdan, hem öğretmenlerimiz açısından bir problem yaşanmıyor." dedi.