ÖSS sınavına kaydolamayan Murat Aksu isimli genç ne yapacağını şaşırdı. Yeni sisteme göre internet üzerinden yapılacak olan kayıt sisteme girerek Üniversite sınavına giriş kaydı yaptığını ilerii süren Murat Aksu bir zaman sonra kaydının olmadığını görünce şok oldu. 
Akçaabat Anadolu Lisesi mezunu olan Aksu, Mimarlık bölümüne hazırlandığını belirterek, "Geçen sene çok iyi puan aldım. Fakat Mimarlık bölümünü istediğim için tercih yapmadım ve bu sene için hazırlandım. Ama sınava giriş kaydım olmamış ne yapacağım bilmiyorum. İnternet üzerinden kayıt olmamız gerektiğini söylediler. Bankaya ücretimi yatırdım ve internetten kayıt oldum. Daha sonra sınav kağıdım gelmeyince gerekli yerleri aradım ve kayıt olmadığımı söylediler. Ne yapacağım bilmiyorum. ben iki senedir bu sınav için uğraşıyorum. Bu konuda mağdur olan çok sayıda arkadaşım var. Dershane gittim, özel ders aldım ama hepsi boşa gidecek. Her yere başvurdum fakat hiçbirinden cevap gelmedi. Geleceğime yön vereceğim ve hayatımı kurtarabileceğim bu sınava girememek beni çok üzüyor. Yetkilerden bu konuda mağdur olan ben ve benim gibi kayıt sorunu yaşayan arkadaşlara yardımcı olunmasını istiyorum" dedi.

BU KADAR ÇALIŞMALARI BOŞA MI GİDECEK?
Baba Adil Aksu ise, "Oğlumu senelerdir bu sınav için hazırlıyoruz. Okullardan kayıt oldukları zaman böyle sorunlar yaşamıyorlardı. Bankaya da parasını yatırdı meğer sınava giriş kaydını yapmamış. Oğlumun geleceğini bir çırpıda yok etmemeliler" diye konuştu.