SEDEF BAHÇEKAPALI-MAÇKA

[endif]-- Edinilen bilgiyi göre Samsun’dan Trabzon’un Maçka İlçesi’ne yük getiren 55 K 2.. plakalı TIR yük boşaltmak için yolun karşısına yanaştı. Ancak yolun çökmesi nedeniyle TIR sürücüsü aracının kontrolünü sağlayamayancı TIR büyük bir gürültü ile yolun hemen aşağısında bulunan ev ve nalbur dükkanının üzerine devrildi.
Olay sırasında TIR içerisinde yükleri boşaltmak isteyen bir işçi yaralandı. Şans eseri kazada ölen yada yaralanan olmazken yaralı işçi ambulansla hastaneye kaldırıldı. İşçinin durumunun iyi olduğu ifade edilirken, olayda büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

KAZADA TEDBİRSİZLİK Mİ VAR?
Kazanın meydana geldiği alanda vatandaşlar birikirken, yaralılara ilk müdahaleyi de yine vatandaşlar yaptı. Çevredeki vatandaşlar, “Bu yol zaten tehlikeliydi. Bir kere daha aynı duvar devrildi, yaptılar ancak yavaş yavaş kayıyordu. Tekrar söylenmesine rağmen tedbir alınmadı. Çocuklarımızı burada oynatmaya korkuyoruz. Bizim çocuklarımız orada değildi ama olabilirdi. En kısa zamanda daha sağlıklı bir şekilde yapılmasını umuyoruz.” Diye konuştular.

YENİ TEHLİKE ELEKTRİK DİREĞİ
Kazada yolun belli bir bölümü çökerken, çökme sonucu olay yerindeki elektrik direği de büyük bir tehlike oluşturdu. Patlayan su boruları ve elektrik direği ile ilgili çalışmaların devam ettiği bildilirken TIR’ın çekilmesi için Trabzon’dan çekici çağrıldı.