Ağabeyinin kendisini ofisine kapatarak defalarca yüzüne tükürdüğünü iddia eden Aysun Cevahir Greenall, koruma talebinde bulundu. Cevahir Holding'den yapılan açıklamada ise, "Kardeşler arasında hiçbir uzlaşmazlık bulunmamaktadır" denildi.

Cevahir Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Cevahir’in geçtiğimiz Eylül ayında vefat etmesinin ardından çocukları arasında başlayan miras tartışması yargıya taşındı. İbrahim Cevahir’in Dubai’de yaşayan 2 çocuk annesi olan kızı Aysun Cevahir Greenall (45), İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak ağabeyi Yusuf Cevahir hakkında suç duyurusunda bulundu.

Dilekçede, Greenall’ın şirketlerde genel müdür yardımcısı olarak gösterildiği ve aylık 10 Bin TL maaş aldığı belirtildi.  Ağabeyinin kendisini darp ettiğini öne süren Greenall, dilekçesinde, önceki gün ağabeyi Yusuf Cevahir’in ofisine giderek evraklarını istediğini ancak ağabeyinin ‘Seni bir daha şirkete sokmayacağım’ diye tehdit ettiğini belirtti. Dilekçede, “Senin kadar bu şirkette benim de hissem var. Beni nasıl bu şirkete sokmazsın demem üzerine nevri döndü. Kolumdan tutup odasına fırlattı. Darp izi olmasın diye çok dikkat edip yumruğunu sıkıp yüzme gözüme dayadı. Kollarımı defalarca sıkıp yüzüme tükürdü. Sana bir kuruş vermeyeceğim. Bütün paralar benim kontrolümde, hisselerini de kimseye aldırtmayacağım” denildi.  Greenall savcılığa Adli Tıp Kurumu’nda aldığı raporu da savcılığa sundu. Raporda, Greenall‘in hayatını tehlikeye sokan bir durum olmadığı belirtildi. Öte yandan can güvenliğinin tehlikede olduğunu öne süren Greenall, koruma talebinde de bulundu.

“BİLGİ ALMAYA ÇALIŞTIĞIMDA TEHDİT EDİLİYORUM”  
Adliye çıkışında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Greenall, açıklama yaparken duygulu anlar yaşadı. Babasının ölümüyle birlikte ailesinde miras kavgaları başladığını belirten Greenall, “Önceki gün ağabeyim yanına gittim. Ağabeyim Yusuf Cevahir hisselerimi vermeyecekmiş. Paranın kontrolü ondaymış. Beni tartakladı, odasına kilitledi. Tehditler etti. Odadan kurtulduğum zaman direkt can güvenliğimin sağlanması için savcılığa koştum. Şu an her şeyimiz şirket dahilinde.  Şirket yetkileri de onda. Hiçbir şekilde anlaşamıyoruz. Bana bir şey sorulmuyor bir şey öğrenemiyorum. Yatırımlar yapılıyor haberim yok nelere yapılmış. Evraklar verilmiyor. Bilgi almaya çalıştığımda tehdit ediliyorum. Tamamen tehdit ve baskı altındayım” dedi.

“EVVELSİ GÜN BENİ DÖVDÜ”  

Ağabeylerinin imza yetkisi olduğunu ancak kendisinin böyle bir yetkisi olmadığını söyleyerek, “Koruma talebinde bulundum. Karar henüz ne bilmiyorum ama koruma muhakkak verilecek. Çünkü bizatihi saldırdı. Bundan sonra ne yapar artık bilemeyeceğim ki. Sadece hisselerimi bana vermeyecek. Olan biteni şirketin içerisinde göreceğim diye. Üç kadın 3 erkek toplam 6 kardeşiz. Birde ölen ağabeyimin çocukları var. Diğer kardeşlerimiz de ağabeyimle değişik noktalarda anlaşmazlıkları var. Benim üzerime önceki gün patladı.  Beni dövdü evvelsi gün. Babam hayattayken böyle bir şey yoktu. Her şey babamındı” diye konuştu.

“DAVA BAŞLAMADAN KAVGA BAŞLADI”
Greenall henüz mal paylaşımına ilişkin mahkemeye henüz gitmediklerini söyleyerek, “Daha mahkemeye gitmeden kavga başladı. Ben sadece hisselerimi istiyorum, bu kadar. Hiçbir şekilde kontrolüm yok. Tamamen kontrol onun elinde. Benim hisselerimi istediği şekilde oynayacak, zaten vermeyeceğini de söylüyor. Ne yaptığını ne ettiğini hiçbir şey bilmiyorum. Her şeyimiz şirketin içinde ve bana hiçbir şey vermeyecek” dedi. Greenall daha sonra adliyeden ayrıldı.

CEVAHİR AİLESİ KIZLARININ TARİKATA KATILDIKLARINI İDDİA ETMİŞLERDİ
Cevahir ailesi, 1995 yılında Sarıyer Sulh Hukuk Mahkemesi’ne başvurarak kızları Aysun Cevahir’in bir tarikata katıldığını ve akli dengesinin yerinde olmadığını belirtmişlerdi. Bu durumu doktor raporlarıyla kanıtladıklarını kaydeden aile vasi tayini davası açmıştı. Dava, ailenin takip etmemesi nedeniyle düşmüştü.

CEVAHİR HOLDİNG'DEN AÇIKLAMA YAPILDI
Öte yandan, Cevahir Holding tarafından yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "18.02.2016 tarihinde İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde Cevahir Ailesi üyelerinden Aysun Cevahir Greenall’un yapmış olduğu açıklamalara istinaden sizlerle iletişime geçmekteyiz.Aysun Cevahir Greenall’ın Cevahir Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf  Cevahir’e yöneltmiş olduğu suçlamaların tamamının asılsız olduğunu basın ve kamuoyuyla paylaşmak isteriz. İş, siyaset ve sivil toplum kuruluşlarında önemli görevlere sahip olan Cevahir Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Cevahir; görevlerini uzun yıllardır, büyük başarılarla yürütmektedir. Basın ve kamuoyu nezdinde bu tip asılsız suçlamalarla yer almak kendisi ve holding için üzüntü vericidir.  Aysun Cevahir tarafından yönlendirilen tüm suçlamalar asılsız olup, Türkiye Cumhuriyeti’ne büyük hizmetleri olan Cevahir Holding’in ve Cevahir ailesinin bu tip suçlamalarla yüz yüze kalması elem vericidir. Konu edilen miras suçlamalarıyla ilgili hukuki süreç devam etmekte olup, kardeşler arasında hiçbir uzlaşmazlık bulunmamaktadır. Cevahir ailesi; Türkiye Cumhuriyeti anayasasına uygun olarak miras paylaşım sürecini devam ettirmektedir. Bugüne kadar hukuka ve hukukun üstünlüğüne inanan Cevahir Ailesi ve Cevahir Holding, bugünden sonra da yoluna bu saygın çizgide devam edecektir" denildi.