Aydın Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, perşembe günü sabah saatlerinde çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. İhaleye fesat karıştırdığı ileri sürülen Aydın Belediye Başkan Yardımcısı CHP’li K.K. ile bir belediye çalışanı ve bir belediye emeklisinin bulunduğu toplam 15 kişi gözaltına alındı.
Aydın, İzmir ve Manisa’da yakalanan şüphelilerin sorgularının tamamlanmaması nedeniyle ek gözaltı süresi alındığı bildirildi. Şüpheliler dün sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçirildi.

Trabzon’dan hediye hamsi
Gözaltına alınanlardan müteahhit İ.Ö.’nün kurduğu farklı firmalarla son üç yıl içerisinde park, bahçe bakım ve çöp toplama ihalelerini aldığı tespit edildi. Trabzonlu İ.Ö.’nün bağlantılı olduğu kişilere zaman zaman hediye olarak Karadeniz hamsisi gönderdiği operasyona da bu nedenle “Hamsi” adı verildiği belirtildi. Başkan Yardımcısı K.K.’nın yüksek tansiyon hastası olduğu, ilaçlarını düzenli kullanmasına rağmen tansiyon sorunu yaşadığı da öğrenildi. Şüphelilerin bugün adliyeye sevk edileceği kaydedildi.
Belediyenin teşkilat şeması değişti

Aydın Belediye Başkanı CHP’li Özlem Çerçioğlu konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçınırken, belediyeye ait internet sitesinde bulunan görev şemasındaki değişiklik dikkat çekti. Belediyedeki çalışmaların aksamamı için yapıldığı öğrenilen değişiklik kapsamında, gözaltına alınan Başkan Yardımcısı K.K.’ya bağlı Yazı İşleri, İmar, Sağlık ve Hukuk İşleri birimleri diğer Başkan Yardımcısı Cemalettin Küçükerol’a verildi.