Halk Bankası dosyasını açan CHP’li milletvekili Haluk Pekşen, 2.5 milyar liralık batağa neden olan bankanın eski müdürleri Hüseyin Aydın ve Süleyman Aslan hakkında suç duyurusunda bulundu. Pekşen, “Tek seferde en büyük zimmet suçu işlendi” dedi

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Halk Bankası’nın iktidar partisini finanse ettiği iddiasıyla iki eski genel müdür hakkında suç duyurusunda bulundu. Bankadaki yaklaşık 2.5 milyar liralık yolsuzluk iddialarını ‘Yolsuzluğa Karşı Devletler Grubu’na taşımaya hazırlanan Pekşen, “Tek başına AKP iktidarını çökertecek bir yolsuzluk kurumu burası. Bu bir banka değil, burası AKP’nin nasıl finanse edildiği, kamu bankalarının nasıl bir siyasi partiyi finanse ettiğinin göstergesi” dedi.

BDDK BUGÜNE KADAR GÖRMEMİŞ

Pekşen, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na Halk Bankası’nın 2009 yılında genel müdürlük koltuğunda oturan Hüseyin Aydın ve 2011 yılında genel müdürlük yapan Süleyman Aslan hakkında yaptığı ‘zimmet’ suçuna ilişkin suç duyurusu hakkında TBMM’de basın toplantısı düzenledi.
Haluk Pekşen, “Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na zimmet suç duyurusu evraklarını verdim. Bugüne kadar Türkiye’nin bankacılık tarihinde bir seferde yapılmış olan en büyük zimmet suçunun failleri ve dokümanları var bunun içerisinde. Bir kamu bankası inanılmaz bir şekilde dolandırılıyor. Neredeyse erken kalkanın dolandırdığı bir banka haline gelmiş. Bir seferde yapılan böylesine büyük bir soygunu BDDK bugüne kadar görmemiş. Devletin arazileri Hazine’nin bankasına teminat gösterilmeye kalkılmış” diye konuştu.
 
İktidarın finanse edildiği kurum

Avrupa Ceza Hakimleri Kurulu GRECO’ya da başvuru yapacağını kaydeden Pekşen, “Tek başına AKP iktidarını çökertecek bir yolsuzluk kurumu burası. Bu bir banka değil burası AKP’nin nasıl finanse edildiği, kamu bankalarının nasıl bir siyasi partiyi finanse ettiğinin göstergesi” ifadesini kullandı.
Halk Bankası’nın Yıldızlar Holding’e kullandırdığı kredinin ‘tek kalemde batan en büyük kredi olarak Türk bankacılık tarihine geçtiğini’ kaydeden Pekşen, kamu zararına neden olan yöneticileri hakkında kamu davası açılmasını ve açığa alınmalarını talep etti.
Kaynak : MeydanGazetesi.com.tr