Devletin yaptığı kanuni düzenlemeye rağmen zorunlu trafik sigortası primleri düşmeyince yeni bir model geliştirildi. Artık sbm.org.tr adresine girip kendi sigorta priminizi kendiniz kesebileceksiniz. Bunun için yapmanız gereken sadece TC numarası ve araç plakanızı girmek. 
Bu uygulama, şirketler arasındaki rekabeti artırarak, fiyat düşüşlerini hızlandıracak ancak acentelerin de sonunu getirecek. Zira bu sistemle acenteye gerek kalmadan vatandaş internetten işini halletmiş olacak. 

Ucuza trafik sigortası yaptırabileceğiniz sistem bu ay sonunda açılıyor. Yukardaki resme tıklayınca ulaşacağınız sisteme TC numarası ve araç plakanızla giriş yapacaksınız.  
Yeni model vatandaşların daha düşük primlerden yararlanması amacıyla geliştirildi. Bu kapsamda bütün sigorta şirketlerine ait fiyatlar tek bir sistemde görülebilecek. Haliyle de en düşük fiyatı sunan sigorta şirketi öğrenebilecekler. Şu anda vatandaş tüm sigorta şirketlerinin uyguladığı zorunlu trafik sigortası primlerinden haberdar değil. Bütün fiyatları gören vatandaş en düşük primi seçebilecek. 

ZORUNLU SİGORTA SORGULAMA ADRESİ NE?

Yeni sistem bu ay yani Eylül sonu itibarıyla başlıyor. Poliçe yenilemelerinizi artık internet sitesine girerek kendiniz yapabileceksiniz. Bunun için TC numarası ile araç plakası sorgulaması yapılması yeterli olacak.
Zorunlu trafik sigortası poliçe yenilemeleri Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezinin internet sitesinden yapılacak. Sigorta sorgulaması yapacağınız internet adresi de şöyle : www.sbm.org.tr

TÜRKİYE'DEKİ TÜM SİGORTA TEKLİFLERİNİ GÖRECEKSİNİZ

Sisteme girip TC ve plaka numarası ile sorgulama yapınca önünüze Türkiye'deki tüm sigorta şirketlerinin zorunlu sigorta teklifleri gelecek. Siz de en uygun fiyatı veren sigorta şirketini seçebileceksiniz. 
Bu yeni sistemle zorunlu trafik sigorta poliçelerinden en az yüzde 10'luk bir artış bekleniyor. 

SİGORTA ŞİRKETLERİNE SON ŞANS

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek "Sigorta şirketlerinin, onlara verdiğimiz bu ikinci şansı iyi kullanması gerekiyor. Serbest piyasa şartlarında, zorunlu trafik sigortası primlerinin makul fiyatlara inmemesi durumunda müdahale yetkimizi kullanacağız" dedi.

TRAFİK SİGORTASI ACENTALARI BİTECEK
Yeni model trafik sigortası acentelerini de sona erdirebilir. Vatandaş poliçesini internet üzerinden kendisi düzenleyebileceği için aracı kurumlara gerek kalmayacak. Sigorta Acenteleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Şen, trafik sigortasındaki yeni uygulamanın acentelik mesleğine son vermeye muktedir olacağını ve acentelerin işlevini ortadan kaldıracağını savunarak, "Vatandaş, en uygun primi portaldan bulup, sigorta şirketinin internet sitesinden poliçeleri alırsa acentelik mesleği biter." dedi.