Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak’ın Cizre, Silopi ile Diyarbakır’ın Sur ilçelerinde düzenlenen terör operasyonlarında 12 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Üç ilçede gerçekleştirilen operasyonlarda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 105’e ulaştığı bildirildi.
Genelkurmay Başkanlığı, internet sitesi üzerinden yurt içinde yaşanan önemli olaylara ilişkin bilgi verdi. Buna göre, Şırnak Cizre’de devam eden operasyonda, 9 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonun ardından Cizre’de toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 89’a ulaştığı bildirildi.
TSK’dan yapılan açıklamaya göre, Şırnak Silopi’de devam eden operasyonda, 2 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 9’a ulaştığı belirtilen operasyonda, üç adet el yapımı patlayıcı (EYP) ve tuzaklı dokuz piknik tüpü, iki adet gece görüş gözlüğü, bir adet otomatik av tüfeği, bir adet el bombası, bir adet akü, bir adet roket sevk fişeği, bir adet fotoğraf makinesi, dört adet diz üstü bilgisayar, iki adet telefon ile 10 adet CD bulunduğu kaydedildi.

SUR’DA TOPLAM 7 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
Diyarbakır Sur’da devam eden operasyonda, 1 bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği belirtilirken operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 7 olarak açıklandı. Diyarbakır Silvan’da menfez altına bırakılan, 12 kilogramlık mutfak tüpü içerisinde, elektrikli fünye takılmış, 30 kilogramlık ağırlığında patlayıcı madde ihtiva eden ve gübre ile desteklenmiş bir adet el yapımı patlayıcı bulundu ve imha edildi.

IĞDIR’DA BÜYÜK OPERASYON
Iğdır merkezde 20 şahsın ev ve eklentilerinde yapılan aramada, dört adet laptop bilgisayar, iki adet masa üstü bilgisayar, beş adet flash bellek, 15 adet cep telefonu, altı adet tablet bilgisayar, üç adet micro SD kart, bir adet kurusıkı tabanca, şarjörü ve 11 adet fişeği, üç adet av tüfeği, üç adet şarjörü, 79 adet fişeği, dört adet GSM hattı, dört adet DVD, sekiz adet CD, bir adet hafıza kartı ve bir adet fotoğraf makinesi ele geçirildi. Operasyonda, ’yardım ve yataklık yapmak’ suçundan 15 işbirlikçi gözaltına alındı.

OĞUZELİ’NDE 5 DEAŞ MİLİTANI YAKALANDI
Şırnak’ın Uludere ilçesinde yapılan yol aramasında iki adet 12 kilogramlık tüp ve 50 kilo ağırlığında patlayıcı ile destekli bir adet el yapımı patlayıcı bulundu ve imha edildi. Hatay Hassa’da tespit edilen bir sığınakta, 10 metrelik naylona sarılı vaziyette, 30 kilo pirinç, bir kilo çay, dokuz adet maya, 25 kilo bulgur ve 50 kilo un ele geçirildi. Gaziantep Oğuzeli’nde Türkiye’den Suriye’ye yasa dışı yollarla sınırı geçmeye çalışan DEAŞ terör örgütü üyesi yabancı uyruklu 5 kişinin yakalandığı bildirildi.
(İHA)