Emniyet yetkililerinden verdiği bilgiye göre, Emniyet  Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı ve Trafik Uygulama ve Denetleme Daire  Başkanlığının koordinesinde, 81 il emniyet müdürlükleri ve Jandarma Genel  Komutanlığı ekipleri tarafından genel asayiş, trafik ve kamu düzeninin sağlanması  amacıyla motosiklet sürücülerine yönelik Türkiye genelinde "Son Sürat" adı  verilen uygulama yapılıyor.

Uygulama ile çalıntı ve aranan motosikletler, aranan şahıslar,  motosikletlerin trafiğe uygunluğu ve sürücülerin kural ihlali yapıp yapmadığı  denetleniyor.

Polis ve jandarma sorumluluk bölgelerinde oluşturulan 4 bin 315  noktada, 6 bin 873 ekipteki 25 bin 247 personelin katılımıyla yapılan uygulamada,  motosikletlerin plaka, sigorta, ruhsat, şasi numaraları ile gizli bölmeleri  kontrol edilirken, sürücülerinin ise kimlik bilgileri sorgulanıyor.

Çalıntı ve herhangi bir eksiği bulunan motosikletler trafikten men  edilirken, kask takmayan ve eksik evrakları bulunan çok sayıda sürücüye de para  cezası kesiliyor.