Tunceli Valiliği'nden yapılan açıklamada, Tunceli İl Jandarma Komutanlığı'nca Nazımiye ilçesi kırsalında terörist unsurlara yönelik gerçekleştirilen operasyonda, olumsuz hava koşullarından etkilenen birliklerin hava şartlarının kısmen düzelmesine müteakip bölgeden helikopterle tahliye edildiği belirtildi.

HİPOTERMİ TANISI KONULDU

2 jandarma personelinin hipotermi tanısı ile Tunceli Devlet Hastanesi'ne sevk edildiği aktarılan açıklamada, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen 2 jandarma personelinin şehit olduğu kaydedildi. Açıklamada, "Şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz. Milletimizin başı sağ olsun. İlimizde terörist unsurların bulunmasına ve etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmalar azim ve kararlılıkla sürdürülmektedir" ifadesine yer verildi.

İKİ ŞEHİT DE MERSİN NÜFUSUNA KAYITLI

Nazimiye kırsalında şehit olan askerlerin Mersin nüfusuna kayıtlı olan Jandarma Uzman Çavuş Ferruh Dikmen (26) ile Jandarma Uzman Çavuş Asım Tükel (23) olduğu bildirildi.

ŞEHİT DİKMEN, 6 AY ÖNCE BABA OLMUŞTU

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ferruh Dikmen’in (26) acı haberi Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Yeşilovacık Mahallesi’ndeki ailesine ulaştı. Şehit Uzman Çavuş Dikmen’in 2 yıl önce Büşra Dikmen ile evlendiği ve 6 aylık Yağız Efe isimli çocuklarının olduğu öğrenildi. Şehidin ailesine acı haberin verilmesinin ardından evlerine Türk bayrağı asıldı. Şehidin yakınları aileye taziye dileklerinde bulundu. Evli ve 1 çocuk babası olan şehit Dikmen’in cenazesinin bugün ikindi namazının ardından kılınacak cenaze namazından sonra memleketinde toprağa verileceği öğrenildi.

ŞEHİT TÜRKEL İLE BEKARDI

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Asım Türkel'in (23), Mersin'deki ailesine de acı haber verildi. Şehit Türkel'in merkez Toroslar ilçesine bağlı Arpaçsakarlar Mahallesi'nde oturan ailesi, acı haberi askeri yetkililerden aldı. Ailenin oturduğu ev ile yakındaki evler Türk bayraklarıyla donatılırken, aileyi komşular ve yetkililer teskin etmeye çalıştı. 1'i kız 2'i kardeşi olan şehit Türkel'in bekar olduğu, 2017 yılında göreve başladığı öğrenildi. Şehidin cenazesinin bugün öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından defnedileceği belirtildi.

ELAZIĞ'DA ŞEHİTLER İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ

Şehit uzman çavuşlar Ferruh Dikmen ve Asım Türkel'in cenazaleri dün gece Elazığ'a getirildi. Elazığ'a getirilen şehit askerler için havalimanında bugün sabah saatlerinde uğurlama töreni düzenlendi. Törene Tunceli Valisi Tuncay Sonel, Elazığ Vali Vekili Mustafa Gül ve askeri yetkililer katıldı. Törenin ardından şehitler Mersin'e uğurlandı.