Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya "sağlık sorunlarını" gerekçe gösteren Ersöz ile iddianamede "müşteki" olarak yer alan Özal'ın eşi Semra Özal ile oğlu Ahmet Özal katılmadı. Duruşmada, Ersöz'ün avukatı Hulusi Coşkun ile Semra Özal'ın avukatları Hasan İşgüzar ve Hande Zeynep Dursun hazır bulundu. Avukat Coşkun, gizli tanıkların, ifadelerinde, Semra Özal'ın onur, kişilik ve namusuna yönelik iddialarda bulunduğunu savunarak, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 182/2. maddesi gereğince duruşmanın gizli yapılması talebinde bulundu.
Gizli tanıkların, "Özal'ın eşi tarafından öldürüldüğünü ima ettiğini, Ahmet Özal'ın da bu süreçte birtakım pazarlıklar yaptığını, olayın ifşa edilmemesi için çaba gösterdiğini öne sürdüğünü" kaydeden Coşkun, "Cumhurbaşkanlığı yapmış Turgut Özal'ın ailesinin bu şekilde tartışılmasının genel ahlakla bağdaşmayacağını düşünüyoruz. İddinamede de gizlik tanık iddialarına yer verilmemiştir. Duruşmalar gizli yapılsın" dedi.Özal ailesinin avukatı Hasan İşgüzar da gizlik tanık iddialarının basında yer aldığını belirterek, "Her şey tartışılsın, takdir mahkemenindir" dedi.
Mahkeme Başkanı, mevcut dosyada duruşmanın gizli yapılmasını gerektiren şartların bulunmadığını ifade ederek, duruşmaların gizli yapılması talebinin reddini istedi. Mahkeme, duruşmanın gizli yapılması talebini reddederek, duruşmaya devam etti.Gizli tanıkların ifadesinin okunmasıyla devam edilen dava 9 Aralık’a ertelendi.