Süper Lig için Haziran ayı işaret ediliyor

Salgın nedeniyle zorunlu olarak ara verilen futbol liglerinde 2019-20 sezonunun akıbeti bugün Ankara'da yapılacak toplantılarda belirlenecek. Toplantı sonrasında muhtemel takvim eğer onaylanırsa Süper Lig ve TFF 1. Lig maçları Haziran ayında başlayacak.

Önce Sağlık Bakanı Koca ile görüşme

Arka arkaya yapılacak toplantılar liglerin geleceği açısından büyük önem taşıyor. Nihat Özdemir, saat 14:00'de bakan Koca ile saat 15:00'te ise Bilim Kurulu üyeleriyle görüşme yapacak. 

TFF, protokolü Bakan Koca ile görüşecek

Hatırlanacağı üzere geride bıraktığımız günlerde TFF Sağlık Kurulu'nun hazırladığı ‘Futbola Dönüş Öneri Protokolü' ve muhtemel takvimi yayınlanmıştı. Bu protokol Bakan Koca ile de detaylıca paylaşılacak. 

TFF 1. Lig maçları ne olacak?

Salgın sürecinde mali açıdan ciddi bir gelir kaybı yaşayan Süper Lig kulüplerinin maç oynamaya sıcak baktıkları gündemde. Süper Lig için karar çıkarsa TFF 1. Lig maçları da oynanacak.

Alt ligler için durum sıkıntılı

Öte yandan alt liglerde ise durum biraz farklı. Çünkü protokol şartlarını yerine getirebilecek çok az sayıda kulüp olduğu gerekçesiyle 2 ve 3. Lig maçlarının devam etmesi beklenmiyor.