İddianamede darbe günü ve gecesi yaşananlar da saat saat yazıldı. İddianamede, 15 Temmuz günü Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın uçuşları iptal emrinden sonra şüphelilerin, Solotürk uçuşlarını bahane ederek, hava trafiğini yeniden açtırmaya çalıştıkları kaydedildi. İddianamede, 15 Temmuz saat 19.45’te harekat merkezinden Tuğgeneral İlhan Kırtıl’ın, Albay Devrim Orhan’ın saat 19.09’da Solotürk uçuşları nedeniyle hava trafiğinin açılması için yaptığı telefon görüşmesine cevap olarak, Solotürk, Suriye’deki CAP uçakları ve İHA’ların uçuşunun serbest olduğu bilgisini verdiği kaydedildi. Saat 20.01’de harekat merkezinden yüzbaşı Caner Gökçeoğlu tarafından ulaştırma uçaklarında uçuşun serbest bırakıldığı belirtilen iddianamede, bu saatten sonra Hava Kuvvetleri’ndeki darbecilerin uçuşu serbest bırakılmayan uçakların da uçuşunun serbest olduğunu duyurmaya başladıkları anlatıldı. 

İddianamede darbecilerin 03.00 olarak belirledikleri darbe girişimine başlama saatini Genelkurmay karargahında gelişen MİT Müsteşarı-Akar görüşmesi nedeniyle 20.30’a çekmesinden önce, saat 20.25’de Yüzbaşı Gökçeoğlu’nun Akıncı Üs Komutanlığı’ndan Murat Cengiz’i arayarak, bu saat itibariyle Tuğgeneral Kemal Mutlum’un talimatıyla ilgili yerlere bütün uçakların uçuşlarının serbest olduğunu, “şuan hepsi açık” diyerek, duyurdukları belirtildi. 
İddianamede, saat 21.03’te Genelkurmay karargahında Yurtta Sulh Konseyi üyesi Tuğgeneral Mehmet Partigöç ve bir grup darbecinin Gökhan Eski’nin odasına geldiği, 28. Topçu Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Aygün’ü telefonla arayarak, harekete geçme emrini verdikleri belirtildi. 
İddianamede, Akıncı’dan 33 ÖKK personelinin Genelkurmay karargahına geldiği, Korgeneral İlhan Talu’nun ÖKK’cılara yol gösterdiği, saat 21.26’da darbecilerin oluşturduğu Yurtta Sulh isimli WhatsApp grubundan, “E-5 ve TEM’den İstanbul dışına çıkan trafik serbest bırakılacak, İstanbul içine giren trafik engellenecek ve geri çevrilecek” emri verildiği kaydedildi. Saat 21.28’de whatsapp grubundan, “Alınması gerekenlerin derhal alınması” talimatı verildiği kaydedilen iddianamede, saat 21.29’da Konya 135. filodan 2 adet Cougar helikopterin yakıt ikmali için Yalova’ya indiği kaydedildi. 

Alçak uçuş talimatı
Darbecilerin saat 21.43 ve 21.47’de Adana İncirlik üssünden yakıt ikmali için tanker uçaklar kaldırdığı, uçakların telsizlerini kapalı tuttuğu belirtilen iddianamede, bu tanker uçakların toplam 8 kez havada Ankara’da darbe faaliyetine katılan F-16 uçaklarına yakıt ikmali yaptığı kaydedildi.
22.00 ve sonrasında whatsapp grubundan, “1. Ordu komutanı sürekli Kuleli komutanını arıyor, 1. Ordu Komutanı hemen alınmalı” talimatı verildiği kaydedilen iddianamede, şüpheli Adem Kırcı’nın Şahin-1 kodlu mühimmat yüklü F-16 uçağı ile Akıncı’dan saat 22.08’de kalktığı, Ankara üzerinde alçak uçuş yaptığı ve saat 22.44’te üsse indiği belirtildi. Saat 22.16’da Diyarbakır’dan 6 adet, Akıncı’dan da 4 adet F-16 uçağının izinsiz kalkış yaptığı kaydedilen iddianamede, komutanlar Salih Zeki Çolak, İhsan Uyar, Ertuğrul Gazi Özkürkçü’nün Genelkurmay karargahından zorla çıkarıldıkları kaydedildi. 

Gören uçaklar kaldırıldı 
İddianamede saat 22.20’de Akıncı’dan keşif ve koordinat belirleme amacıyla Kayseri’den getirilen Gören uçakların kaldırıldığı, sisteme Gölbaşı Özel Kuvvetler Komutanlığı ve Gölbaşı Polis Özel Harekat Binası’nın koordinatlarının girildiği, Gören uçaklarının havada uçuş yapan F-16’lara şehir üzerindeki insan ve araç trafiğini bildirdikleri anlatıldı. 

İmralı’da 5-6 helikopter
Saat 22.29’da teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın da kaldığı İmralı Adası’nın kuzeyinde 5-6 adet izinsiz uçuş yapan helikopter trafiğinin tespit edildiği belirtilen iddianamede, saat 22.53’te de 2 adet helikopterin İmralı adası yakınlarında uçuş yaptığı anlatıldı. İddianamede, saat 22.32’de whatsapp grubundan, “İstanbul Emniyet Müdürü boğaz köprüsüne geliyor, ivedi tutuklanması gerekiyor” talimatı verildiği kaydedildi. 
Saat 22.35’de Diyarbakır’dan kalkan 6 F-16’nın Ankara üzerinde alçak uçuş yapıp, Akıncı’ya indiği belirtilen iddianamede, Harekat Merkezi’nden Tuğgeneral Kemal Mutlum’un Erzurum kuleyi arayarak 2 F-16 kaldırılması, içinde İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın da bulunduğu sivil uçağın Malatya Erhaç Havalimanı’na indirilmesi talimatı verdiği ifade edildi.

Özel harekat bombalandı
İddianamede, saat 00.00’da Emniyet özel harekat başkanlığının şüpheli Hüseyin Türk ve Uğur Uzunoğlu’nun kullandığı F-16 ile GBU-10 bombasıyla bombalandığı, 44 kişinin şehit, 36 kişinin yaralandığı, 6 milyon lira maddi zarara neden olduğu kaydedildi. Saat 00.02’de MİT helikopterlerle tarandı. 
Akıncı’dan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uçağının takibi ve önleme eylemini geçekleştirmek için F-16’lar kaldırıldı.
İddianamede, saat 01.08’de şüpheli Mustafa Özkan’ın kullandığı F-16 ile 1 adet GBU-10 bombasını Ankara İl Emniyet Müdürlüğü binasına attığı, saat 00.56’da da atılan 2 bomba sonucu 2 kişinin şehit olduğu, 39 kişinin yaralandığı kaydedildi.

Trafik NATO’ya kapatıldı
İddianamede, saat 02.19’da Eskişehir’den, Türk hava trafiğini NATO’nun görmemesi için NATO’ya kapatma talimatının verildiği kaydedildi. Talimatın darbeyi püskürtmeye çalışan ve darbecilerin elinden merkezi alan Eskişehir’deki Harekat Merkezi’nden verilmesi dikkati çekti. 
İddianamede 02.35’de şüpheli HASAN Hüsnü Balıkçı’nın kullandığı F-16’nın TBMM’ye bir adet GBU-10 bombası attığı kaydedildi. TBMM’de 32 kişinin yaralandığı,  19.472.380 liralık zarar oluştuğu kaydedildi.  Saat 02.40’da Yurtta Sulh whatsapp grubundan “Tekrar emri iletiyorum, toplanan kalabalıklar ateşle dağıtılacak” emri verildiği kaydedilen iddianamede, saat 03.19’da “İstanbul’da 2. köprüye uçakla hava taarruzu değerlendirilebilir mi?” önerisinde bulunulduğu belirtildi.

Cumhurbaşkanı uçağı pilotlara tarif ediliyor

Pilotların telsiz konuşamalarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı taşıyan uçak pilotlara tarif ediliyor. Konuşmalar özetle şöyle:
FİLO (AHMET TOSUN): Hocam ee vereceğimiz uçak muhtemelen Cumhurbaşkanlığı uçağı forsu olacak kocaman bir uçak Cumhurbaşkanlığı forsu olan bir uçak.
ŞAHİN 2 (OĞUZ ALPER EMRAH): Mutabık
FİLO: Aslan 1 filo
ASLAN 1 (EKREM AYDOĞDU): Filo aslan 1 devam
FİLO: Hocam az önce tarif ettiğim hedefin koordinatını veriyorum hazır mısınız?
ASLAN 1: Hazırız
FİLO: 3954.7520 3250.9308 2927 feet. Hocam sizde gözlük var mı?
ŞAHİN 2: Bende var.
FİLO: Anlaşıldı. Gözlük kullanacaksınız önleyeceğiniz uçağı tarif edeceğiz.
ŞAHİN 2: Tamam

İlk karşı hareket 04.54’te 

İddianamede, darbeye teşebbüs faaliyetinin başlamasından itibaren darbenin önlenmesi için ilk karşı hareketin, Erzurum’dan 2 adet F-16 uçağının H-188 yetkisiyle (Uçak Düşürme Yetkisi) saat 04.54 kaldırılmasıyla başlayabildiği belirtildi. İddianamede bu saatten sonra değişik üslerden H-188 yetkisiyle uçakların kaldırıldığı anlatıldı.

Erdoğan’ın kaldığı otele F-16’lı keşif

İddianamede, 12 Temmuz’da Diyarbakır, 13 Temmuz’da Ankara’dan kalkan toplam 4 F-16’nın Erdoğan’ın kaldığı otelin fotoğraflarını çekerek üslerine döndükleri de vurgulandı. Darbe gecesi Erdoğan’ın uçağını engellemek için kalkan ancak başarılı olamayan iki F-16’nın ise mühimmat yüklü olduğu vurgulandı.

Koordinatları aldı

Marmaris’te Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast girişimini organize eden Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş’in, darbe gecesi 23.00 sıralarında Hava Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı bünyesindeki Müşterek Hedef Üretim Analiz Üretim Merkezi’ni telefonla aradığı ve Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı yerin koordinatlarını, CAS programı yardımıyla şüpheliler Ali Pehlivan ve Veli Bilgin’den aldığı kaydedildi.

25 F-16 kullanıldı

Darbeye teşebbüs faaliyeti sırasında 25 pilotun F-16 uçağı kullandığı, bunlardan 11’nin bombalama faaliyetlerini gerçekleştirdiği anlatılan iddianamede, 2 pilotun girişim sırasında İstanbul üzerinde de alçak uçuş yaptığı, 2 pilotun da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uçağını takiple görevlendirildiği ifade edildi. İddianamede, diğer 10 pilotun Ankara üzerinde alçak uçuş yaptığının belirlendiğine vurgu yapıldı.