Bağdat İl Genel Meclisi Güvenlik Komisyonu Üyesi Sad el-Matlabi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, emniyet güçlerinin kaçırılma olayının ardından inceleme başlattığını belirterek, olay yeri ve civarında bulunan güvenlik kameralarını incelemeye aldığını ifade etti.
Bağdat'ın Sadr bölgesinde dün gece Türk müteahhitlik firmasına bağlı çalışan 18 Türk işçinin kimliği bilinmeyen üniformalı bir grup tarafından kaçırıldığı bildirilmişti.

STADYUM İNŞAATINDA ÇALIŞIYORLARDI
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Irak'ta kaçırılan Türklerin bir stadyum inşaatında çalışanlar olduğunu belirterek, şunları kaydetmişti:
"Kaçırılma sırasında şirkette Türk işçilerini diğer ülkelerin vatandaşlarından ayırarak bir seçime tabi tuttuklarını öğrendik. Şantiyeyi basan kişiler 18 Türk işçiyi alıp götürmüş. Olayın öğrenilmesinin hemen ardından Bağdat Büyükelçimiz Iraklı yetkililerle hemen temas etti. Şu aşamada ne için ve hangi saikle bu kişilerin alıkonulduğunu bilmek zor. Türk şirketiyle de temas halindeyiz. 18 Türk'ün arasında 14 işçi, 3 mühendis ve bir muhasebeci var. Konuyu takip etmeye devam edeceğiz."
Irak'ın Diyala iline bağlı Kifri ilçesinde de dün gece baraj yapımında çalışan bir Türk işçinin kaçırılmasının ardından Irak emniyetinin operasyonuyla kurtarıldığı açıklanmıştı.