Pkk'nın Kuzey Irak'ta Kandil'den sonraki büyük kampı olan Zap, dün akşam Türk savaş uçakları tarafından bombalandı. Hava operasyonunda sivillerin zarar görmemesi için, vurulacak noktaların yerel istihbarat kaynaklarına teyit ettirildiği öne sürüldü.

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin liderliğini yaptığı Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin resmi internet sitesi 'Pukmedia', Türk savaş uçaklarının Pkk'nın Kuzey Irak'taki Zap Kampı'na dün akşam saatlerinde hava operasyonu düzenleyip bombaladığını duyurdu.

Pkk'nın Kandil'den sonra Kuzey Irak'taki önemli kamplarının bulunduğu Hakkari'nin Çukurca İlçesi karşısında bulunanan Zap Bölgesi, Diyarbakır 2'inci Hava Kuvvet Komutanlığı 8'inci Ana Jet Üssü'nden kalkan savaş uçakları tarafından bombalandı. Alınan bir istihbarat üzerine uçaklar dün gündüz saatlerinde Zap Vadisi üzerinde keşif uçuşu yaprak, sivillerin zarar görmemesi için vurulacak hedefler yerel istihbarat kaynaklarına teyit ettirildiği belirtildi.

Diyarbakır'dan saat 19.30'da kalkan uçaklar Zap Vadisi'nde bulunan Nirwe ve Rekan bölgelerindeki örgütün kış üslenmesi için hazırlanan sığınaklar, eğitim tesisleri ve kampların koruması için oluşturulan uçaksavar bataryalarını bombaladı. Operasyonda daha önce bombalanan ve örgüt elemanlarının tekrar üslenmeye çalıştığı alanların da vurulduğu bildirildi.

Yaklaşık bir saat süren operasyonda belirlenen hedeflerin kullanılamaz hale getirildiği kaydedildi.