Açıklamaya CHP’li milletvekilleri İlhan Cihaner, Mahmut Tanal, Fatma Nur Serter, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve CHP İl Yönetim Kurulu ve Kadın Kollarından çok sayıda partili katıldı.

"Özgür Suriye Ordusunun militanları eğitim kamplarında misafirhanelerde eğitilip ağırlanıyor. Özgür Türk Ordusunun subayları esir kamplarında Silivri toplama kamplarında esir ediliyor"

"Ortada AKP üniformalı bir mahkeme vardır"

"Balyoz Planı" iddialarına ilişkin 250'si tutuklu 365 sanıklı davanın 103. duruşması sanıkların esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmasıyla devam ediyor. Öğle arasında ise duruşmayı izleyen CHP milletvekilleri adına CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan bir basın açıklaması yaptı. Açıklamaya CHP'li milletvekilleri İlhan Cihaner, Mahmut Tanal, Fatma Nur Serter, Bülent Tezcan, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve CHP İl Yönetim Kurulu ve Kadın Kollarından çok sayıda partili katıldı.

"NEMRUT MUSTAFA DİVANI" BENZETMESİ

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi önünde yapılan açıklamada konuşan Bülent Tezcan, içerde bir hukuksuzluğun devam ettiğini belirterek, "Şunu bütün kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. Bu bir mahkeme değil. bir Nemrut Mustafa Divanından başka birşey değil. Yaşanan tamamen 21. yüzyılda Nemrut Mustafa divanının bir taklididir. Yüzyıl önCe de aynı şekilde talimatlı kurulan işgal kuvvetlerinin sadrazamın talimatıyla kurulan Nemrut Mustafa mahkemesi Anadolu'da millicileri hukuku tanımadan idam etmişti" dedi.

"ORTADA ÜNİFORMALI BİR MAHKEME VARDIR"

"Görülen o ki aynı oyun bir kere daha hem de aynı şekilde sadrazam emriyle kurulmuş bir Nemrut Mustafa Mahkemesinde oynanıyor" diyen Tezcan şöyle konuştu: "Yapılanlara baktığımızda, birşey görüyoruz ki ortada hukuk yoktur. Ortada üniformalı bir mahkeme vardır. Adalet cüppesini çıkarmış hukuk cüppesini çıkarmış AKP üniformasını giymiş ve bu şekilde yargılama oyunu oynamaya çalışan bir mahkeme vardır"

"ÖZGÜR TÜRK ORDUSUNUN SUBAYLARI SİLİVRİ TOPLAMA KAMPLARINDA ESİR EDİLİYOR"

Sanıkların hukuk ve delillerin tartışılmasın istediğini ifade eden Tezcan sözlerini şöyle sürdürdü: "Herkesin dünyanın gözü önünde hukukun ihlal edilmesine feryatlarını ifade ediyorlar. Gelinen aşamada mahkeme meşruiyetini yitirmiştir ve Nemrut Mustafa Divanı birkez daha gayrimeşru olduğunu göstermiştir. Bugün Hatay'da daha iki gün önce gördük. Özgür Suriye Ordusunun militanlarına misafirhaneler açılıyor. Özgür Suriye Ordusununnun militanları eğitim kamplarında misafirhanelerde eğitilip ağırlanıyor. Özgür Türk ordusunun subayları esir kamplarında Silivri toplama kamplarında esir ediliyor. Türkiye'nin 2012'deki gerçeği malesef budur. Bunun için içerde hukuku arayan hukuk davasını kavgasını büyük bir sabırla yürüten sanıklara destek vermek adına milletvekili arkadaşlarımızla, tüm insan hakları örgütleri, vicdanı sahibi olan bütün dünyanın dikkatini bu davaya çekmek istiyoruz. Hukuk öldürülmek isteniyor huku katlediliyor. Tayyip Erdoğan'ın mahkemelerinde ulusal duruşu, milli duruşu olan insanlar yok edilmeye çalışılıyor. Ama bu halk yüzyıl önce Nemrut Mustafa Divanının kararlarını nasıl yırtıp attıysa buna müsade etmeyeceğini biliyoruz. Müsade etmeyeceğiz"